Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Slane palačinke
Palačinke se najčešće prave za desert ali sa ovim receptom mogu biti odličan ručak ili večera

Fil:
- 400gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 150 gr kačkavalja
- biber, peršun, origano
- paradajz - seckani (po želji)
Priprema:
U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti zatim dodati polovinu brašna i mleka i nastaviti sa mućenjem. Kada se masa lepo sjedini dodati ostatak brašna, so, mleko, kiselu vodu i ulje. Promešati kutlačom i peći u podmazanom i podgrejenom tiganju.
Fil: Izdinstati crni luk i mleveno meso zatim dodati začine i ukoliko volite seckani paradajz. Na kraju izrendati kačkavalj da bi se otopio na mesu.
Palačinke filovati i služiti tople. Ukoliko želite gotove (urolovane) palačinke možete premazati pavlakom ili narendati malo kačkavalja preko njih.
Izvor: Ugostiteljstvo.com
Nema komentara.