Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Foto:stvarukusa.rs
Sastojci:
Za koru:
250 gr putera
140 gr šećera u prahu
140 gr čokolade za kuvanje
5 žumanaca
5 belanaca
140 gr mekog brašna
Za fil:
7 jaja
7 kašika šećera
125 g putera
100 g bele čokolade
Za glazuru:
140 gr šećera u prahu
1/4 l tople vode
180 gr čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Puter penasto umutiti. Zatim dodati šećer u prahu i dalje mutiti. Razmekšati čokoladu i umešati je u puter. Zatim dodati, i dalje mešajući, jedno po jedno žumance. Od belanaca napraviti čvrst sneg, dodati ga u masu i na kraju umešati brašno. Kalup za tortu namazati puterom, posuti brašnom, sipati masu i peći u umereno zagrejanoj pećnici oko 1 sat.
2. Kuvati na pari žumanca sa šećerom. Dodati čokoladu. U ohlađen fil dotati sneg od belanaca i penasto umućen puter.
3. Ohlađenu tortu preseći na pola (s tim da donja kora bude tanja). Nafilovati je.
4. Glazuru za tortu pripremiti na sledeći način: šećer u prahu preliti sa 1/4 litra tople vode da se šecer istopi. Dodati čokoladu i mešati na šporetu dok se čokolada ne otopi i dobije se masa dovoljne gustine za preliv. Preliti celu tortu glazurom i ukrasiti po želji.
Izvor: stvarukusa.rs
Komentari (2)
ostavi komentarpitanje
Da li torta okrugla ili četvrtasta?
OdgovoriBrb
Super, samo što recept nema veze sa slikom.
OdgovoriRecept je za neku tortu koja ima dve kore (tj. jednu presečenu na pola) i jedan fil.
A torta na slici ima tri kore i dva različita fila.