Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

Da li žene mogu da zatrudne tokom menstruacije?

Tačan odgovor je da možete.

Da li žene mogu da zatrudne tokom menstruacije?

Ne postoji vreme kada je potpuno sigurno upražnjavati nezaštićen seks. Šanse da zatrudnite za vreme menstruacije manje su nego u drugim periodima ciklusa, ali ipak postoje. Evo i zbog čega:

Vaša menstruacija nije uvek ista

Žene imaju veoma različite menstrualne cikluse i mnoge imaju krvarenja (to nije menstruacija) između ciklusa. Stres, bolest i druge okolnosti mogu uzrokovati izostanak krvarenja ili krvarenje pre prave menstruacije, pa je lako pogrešiti kada ste je imali poslednji put.

Ovulacija nije pouzdana

Žene ovuliraju (otpuštaju jajne ćelije) 12 do 16 dana pre menstruacije, ali to često varira. Takođe, mnogim damama menstruacija izostaje zbog male ili prevelike težine, dojenja, bolesti ili lekova.

Spermatozoidi duže žive

Istraživanja su pokazala da spermatozoidi u telu mogu preživeti i do 7 dana, iako je njihov prosečni vek 3-4 dana. Trudnoća za vreme menstruacije je moguća baš zbog toga što spermatozoidi žive i do nekoliko dana, a vama se može dogoditi da ovulirate ubrzo nakon menstruacije.

Zato je najbolje da uvek kada imate seksualni odnos koristite neki vid kontracepcije, bez obzira da li imate menstruaciju ili ne.

Izvor: kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage