Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 04. 2018.

Evo koliko muškarac zaista treba da "izdrži" u seksu

Pola sata? 10 minuta? Koliko bi seks zapravo trebalo da traje?

Evo koliko muškarac zaista treba da "izdrži" u seksu

Foto:B92.net

Koliko bi muškarac morao da „izdrži” u krevetu i mora li uopšte vreme da bude faktor prema kojem se meri uspešnost seksualnog odnosa? 

Upravo je izdržljivosti muškaraca ono čime se frajeri, ali i njihove partnerke rado hvale. 

Po pitanju izdržljivosti muškaraca tokom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je nauka dala “brojke” po kojima bismo mogli da se vodimo kada je seks u pitanju. 

Za većinu muškaraca seks traje kratko. 

Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu “traju” između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je pak za većinu žena prekratko. 

Stručnjaci smatraju kako je prava “mera” između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vreme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat. 

Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće dužine stručnjaci savetuju: 

1. Ne ignorišite predigru 

Većina žena smatra kako bi predigra trebalo da traje duže dok je muškarci često ignorišu. Nežno podsetite partnera kako je i ona važan deo seksualnog odnosa. 

Dok su muškarci vizuelni tipovi i dodir im često uopšte nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi. 

2. Probudite svoju pustolovnu stranu 

Svaki par u svoj seksualni život mora da uključi što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati duže od proseka. 

Naravno, dužina seks ne bi trebalo da bude glavni faktor za zadovoljstvo, ponekada je lepo imati seks koji traje satima, a ponekada smo podjednako srećni i kada je on na brzaka - sve dok obe strane uživaju u nežnosti i strastima.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage