Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 08. 2020.

Zašto nam muškarci ne veruju

Ako bi verovali ženama, morali bi da ih obožavaju. Ili barem da posumnjaju u postojanje Boga. Ili makar da im sine kroz glavu da se radi o Boginji.A to je teško. Lakše je ne verovati i nemati poverenja.Još teže je ono što se krije u srcu jeresi.

Zašto nam muškarci ne veruju

Foto:wannabemagazine.com

Za muškarca, žena je majka – psihološki i emotivno, doživljaj žene je povezan sa doživljajem majke. Ljubav, hrana, zaštita, nežnost.

Kad dečak shvati da je dečak, različit od žena, počinje mukotrpno odvajanje od majke i identifikacija sa idejom muževnosti. To nije obavezno i identifikacija sa realnim muškim figurama u okolini. Ponekad je majka alfa ženka, dominantne muške energije. Ona koja vodi čopor, dovodi ga u red, hrani ga i brani. Ponekad je sin jedini član tog čopora. I da bi postao vođa, kao što muškarac treba da bude, mora da se izbori protiv majke.

Zašto nam muškarci ne veruju1 Zašto nam muškarci ne veruju

 

Ali i u slučaju nežne i arhetipski ženstvene majke, dečak mora da se bori da bi postao muškarac. Da se iščupa iz zagrljaja koji teši i u kome se oseća bezbedno i da potisne potrebu da se oseća zaštićeno, jer je on taj koji u odrasloj raspodeli dužnosti treba da štiti.

Potrebu za majčinom nežnošću treba da zameni seksualnošću, koja ga oslobađa i daje mu moć, a istovremeno predstavlja zamku za povratak u žensku zonu bezbednosti.

Ali to je majndfak! On se odatle izotimao. On ne želi da se vrati. Kako da veruje ženama, kad ne može da veruje svojim osećanjima, koja ga neprestano dovode u nepriliku, izdaju i kidaju?

Žene su se urotile protiv muškaraca da izazivaju njihove slabosti i da ih drže u zavisnosti i podvlašćenosti uz pomoć onoga što bi trebalo da ih oslobodi ženske nadmoći, da im da ne samo ravnopravnost, nego i dominaciju.

Seks je prevara, koja vodi ka prevari nežnosti, koja vodi ka oduzimanju muškosti i buđenju dečačkih slabosti.

Kako u tom krugu muškarac da pronađe izlaz. Da stane, sagleda krug i da shvati životne sile koje su ga stvorile – njega muškarca i ženu roditeljku sveta i krug u kome trči poput hrčka u kavezu.

Kako to da učini, a da ne odbaci ono malo sigurnosti i vlasti što je stekao nad životom? Da se s poverenjem preda višoj promisli, kojoj je potrebno i muško i žensko i hrčak i kavez. I da bude samo podanik.

Obožavalac životne sile. Boga. Žene roditeljke. Svoje uloge podanika. Jer vitez, zaštitnik, muškarac, skrbitelj, semenodavac – on je serviser života. Posluga. Sluga.

Kad bi to mogli da shvate bilo bi im lakše. Imali bi više smisla, manje borbe protiv upornog besmisla. Možda možemo da pokušamo da im objasnimo, ukoliko i same shvatamo sa kakvim višim silama ovde imamo posla.

Zašto nam muškarci ne veruju3 Zašto nam muškarci ne veruju

 

 

Izvor: wannabemagazine.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati