Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 11. 2014.  - Autor: wannabemagazine.rs

MUŠKO-ŽENSKO PRIJATELJSTVO: Da li uopšte postoji?

Večna rasprava o tome da li je moguće prijateljstvo između muškarca i žene, odnosno pod kojim uslovima je moguće ostati u “frend zoni“,generalno se zaokružuje zaključkom da je moguće ako nema seksualnog naboja. Zvuči pojednostavljujuće, ali nije.

MUŠKO-ŽENSKO PRIJATELJSTVO: Da li uopšte postoji?

Jer, da li to znači da naboja nikada nije ni bilo, ili da je prošao nezapaženo, ili je stvar konzumirana, pa je naboj nestao?

Ako naboja uopšte nikada nije bilo, neko je tu aseksualan ili homoseksualan.

Ah, vi možda mislite da ga nikada nije bilo, jer ga sami niste osetili. Što uopšte i nikada ne znači da naboja nema. I što skoro redovno znači da ga onaj drugi oseća, ali kapira da vi ništa ne kapirate i ne usuđuje se da pokvari prijateljstvo. Ili se prosto ne usuđuje.

A poznajem i slučajeve u kojima se taj koji oseća naboj usudio i zamislite, niti je stvar realizovana, niti je prijateljstvo propalo. Jer kad vam je neko prijatelj, suviše ga volite da biste ga odbacili zato što želi da vas strpa u krevet. Ili, zato što ne želi.

Ako u ovom trenutku razmišljate o vrlo prijateljskim odnosima sa muškarcima koji uopšte nisu vaši tipovi i čiji tip vi, očigledno niste, vreme je da se pozabavimo definicijom prijateljstva.

Prijatan i prisan odnos sa nekim ko vam je drag, poštujete ga i poznajete čitavog života, ali nikada ga niste pozvali usred noći, nikada vas nije pijanu smestio na spavanje, nikada niste spavali kod njega, ni on kod vas, sa kojim niste provodili noći u gledanju filmova i filozofskim razgovorima – to nije to prijateljstvo. Prijatelj je onaj koji učestvuje i saučestvuje u svim oblastima vašeg života, zna sve vaše probleme, slabosti i vrline i ko sa vama voli da se zabavlja i provodi vreme. Sve osim seksa.

Ali kad tako intenzivno postoji sve osim seksa, pitanje seksa se uvek pojavi. I kad se pojavi, morate ga rešavati onako kako to dolikuje prijateljima.

Hrabro i sa puno poverenja.

Ako se neko prijateljstvo okonča zato što ste našli partnera, venčali se, počeli da živite sa nekim, oformili porodicu, to je zato što je prijatelj prestao da se nada da ćete to jednom ipak učiniti sa njim.

Vrlo je neprijatno biti svestan ljubavi svog prijatelja, koja traži od vas ono što niste spremni da pružite. To vas natera da se preispitate. Da li ste mu dali povoda? Koliko ga povređujete? Možete li da ostanete u takvom odnosu? Osećate li krivicu i potrebu da mu nekako nadoknadite?

Ako se suviše loše osećate, najbolje je da se okušate u prijateljskom seksu. Gotovo da sam spremna da vam obećam da će naboj vrlo brzo nestati. A ukoliko se desi da bude baš dobro (pola posto šanse) hej, vi ste među sretnicima, kojima je pola posto šanse dovoljno da pronađu ono što većina nas nikada ne pronađe!

Ljubav, tamo gde ona već postoji. U prijateljstvu.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage