Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 05. 2017.

NIJE NA ODMET: Za i protiv na prvom ljubavnom sastanku!

Zašto je važno slediti neka sitna "pravila" na prvim sastancima? I koja to?

NIJE NA ODMET: Za i protiv na prvom ljubavnom sastanku!

Foto:zenskikutak.rs

Živimo u svetu u kom većina mišljenje o vama formira na osnovu prvog utiska i onoga kako izgledate, ponašate se, pričate... Ova stavka najviše "pogađa" muško-ženske odnose, posebno kad uzmemo u obzir koliko su muškarci vizuelna i čulna bića, i koliko je ženama važno da ostave dobar utisak prilikom upoznavanja i prvih sastanaka...

Svakako da je uvek najbolje da na prvim susretima sa osobom koja nam se dopada, budemo svoje, normalne i opuštene, ali nije na odmet ni da se podsetimo kako je poželjno ponašati se, a kako nije! Pre svega, koliko god da forsiramo doslednost sebi, ne treba ni da zaboravimo da potencijalni partner nije drugarica, zato se potrudimo da sledimo neka osnovna "pravila".

ZA:

1. Izgledaj dobro: Naučna je činjenica da svetlost putuje brže od zvuka, tako da će i vaš izgled biti primećen pre i više od bilo čega što budete rekli na sastanku. Fizičko dopadanje je baza, sve ostalo dolazi kasnije, vremenom. I nama ženama, bitno je da naš izabranik bude dopadljiv, a kod jačeg pola je to još i izraženije.

2. Miriši dobro: Sve znamo da životinje privlače jedne druge feromonima, ali slično je i kod ljudi. Čulo mirisa igra važnu ulogu u privlačenju, a dobar parfem može da deluje i kao afrodizijak.

3. Dobro isplaniran sastanak: Uglavnom je na muškarcu da isplanira i osmisli sastanak, ipak vodite računa da ne insistirate na odlaske na mesta koje on ne voli, ili forsirate stvari koje ga ne zanimaju. Važno je, posebno za neke buduće sastanke, da naučite i saznate šta on voli, a šta ne

4. Pažnja!: Jedno od osnovnih pravila sastančenja jeste : "Što više pažnje daš, više dobijaš!", bar prilikom susreta uživo. Svakako ćeš dobiti "na ceni" ukoliko ga budeš pažljivo slušala i aktivno učestvovala u razgovoru.

5. Komplimenti: Svako voli, pa i muškarci, da čuje lepe reči na račun svog izgleda ili karaktera. Zato ne propustite da udelite bar jedan kompliment zarad osmeha i samopouzdanja svog možda budućeg partnera.

PROTIV:

1. Razgovor o bivšima: Objašnjenje je suvišno. Nijedan muškarac kome se zaista dopadatene želi da sluša o drugim momcima u vašem životu, bar ne dok ne postanete pravi par.

2. Napiti se: Nije damski, nije kulturno, nije prikladno i može izazvati niz negativnih posledica.

3. Zakasniti: Ne samo što je tačnost jedna od osnova lepog ponašanja i vaspitanja, već i kašnjenjem pokazujete nepoštovaje vremena osobe sa kojom izlazite. Samo se setite koliko je ružno i frustrirajuće kada vi nekog čekate!

4. Preterano koristiti telefon: Poruke, razgovori i stalno"čeprkanje" po telefonu u nečijem prisustvu sigurno nija odlika pristojnosti, te zainteresovanosti i dopadanja. Druga strana to može protumačiti kao znak da vam je dosadno ili da žurite.

5. Flertovati sa drugima (makar i nenapadno): Kontakti sa drugim muškarcima dok ste na sastanku je ponižavajuće, uvredljivo i krajnje neprihvatljivo!

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage