Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 08. 2017.

12 tajni za bolji orgazam

Teško doživljavate orgazam ili biste voleli da on duže traje? Stručnjaci za seksualna pitanja odaju tajne za brže dostizanje jakog orgazma.

12 tajni za bolji orgazam

Foto:Blic.rs

1) POGODITE PRAVU TAČKU

Ispravna pozicija vam može pomoći da doživite orgazam tokom odnosa. Sedite odozgo na partnera, ali tako da vaš klitoris može da bude u kontaktu sa njegovim preponama. Ili lezite na leđa sa jastukom ispod zadnjice. A možda biste mogli da koristite i vibrator tokom odnosa.

2) RECITE I USMERITE

Ponekad je muškarcima stavrno potrebno upućivanje – Kaže doktorka Laura Berman. Dajte znak svom partneru kada je na dobrom putu ili tako što ćete mu reći ili svojim uzdasima.

3) UPOZNAJTE SVOJE TELO

Možete vi usmeravati partnera koliko hoćete, ako ne znate šta vas posebno uzbuđuje. Kako biste istrenirarli svoje telo za orgazam i bolje za upoznali, masturbirajte i istražujete svoje telo.

4) VEŽBAJTE MUŠIĆE ZA ORGAZAM

Kegelove vežbe su klasična vežba za žene koje žele da imaju neverovatan orgazam. Locirajte te mišiće i stiskajte ih i opuštajte kadgod možete.

5) RIZIKUJTE

Istraživanje pokazuje da zajedničko uzbuđenje (bilo da je u pitanju gledanje filmova ili odlazak na bandži) stimuliše dopamin u mozgu, zbog čega vaši sokovi počinju da teku.

6) ODLOŽITE ZADOVOLJSTVO

Što više traje predigra, vrhunac je eksplozivniji. Dođite na ivicu orgazma, a onda usporite i pustite sebe da se „krčkate“. Ponovite to nekoliko puta pre orgazma.

7) FOKUSIRAJTE SE NA DISANJE

Tantrički seks možda zvuči kao nešto novo, ali nije. Usredsređeno disanje može da pojača vaše zadovoljstvo. Disanje možete iskoristiti da usmerite svoju seksualnu energiju. Ako ste oboje fokusirani na disanje, usporićete i odložiti orgazam, pa će on kada dođe do njega biti eksplozivniji.

8) ISTRAŽITE EROTIKU

Ne morate gledati pornografske filmove ako ih ne volite. Gledajte erotske filmove ili čitajte erotske romane, jer oni mogu da podstaknu uzbuđenje, a što ste više uzbuđeni, veće su šanse za orgazam.

9) PROBAJTE KREATIVNU PREDIGRU

Ako vam je potrebno više vremena da se uzbudite nego vašem partneru, počnite predigru još dok ste odvojeni: pošaljite mu „bezobraznu“ poruku ili mejl (ali nemojte da preterujete, nego samo „zagolicajte“ i sebe i njega).

10) PROVERITE SVOJE LEKOVE

Žene češće uzimaju antidepresive nego muškarci, a oni utiču na seksualni život. Ako vam lekovi prave problem, konsultujte se sa doktorom o promeni lekova.

11) NA VREME POTRAŽITE POMOĆ

Ako ne možete da doživite rgazam, pričajte sa stručnjakom. Oštećenje nerava ili nizak nivo testosterona mogu biti problem. Doktor može da proceni da li je to u pitanju ili se radi o vašoj vezi. Danas je bar lako naći stručnu osobu za to.

12) OPUSTITE SE

U nedavnoj francuskoj studiji u kojoj je učestvovalo više od 500 žena, više od 70 odsto njih je reklo da stres sa posla utiče na njihov seksualni život. Nizak libido smanjuje šansu za orgazam. Sve što vas ometa i odvraća od seksa, izbacite iz spavaće sobe.

Izvor: Blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage