Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 04. 2017.

Svaka treća žena u Srbiji ima neobavezan seks

U opsežnom ispitivanju seksualnih navika i metoda kontracepcije učestvovalo je 6.600 žena između 15 i 49 godina iz 14 zemalja, među kojima je i Srbija. O seksu pričamo više nego što ga upražnjamo, a kontracepcija koju najčešće koristimo su prekinuti odnos i računanje plodnih i neplodnih dana.

Svaka treća žena u Srbiji ima neobavezan seks

Foto:24sata.rs

Prosečan odnos traje od 21 do 30 minuta

Jedno od prethodnih istraživanja je pokazalo da je samo 57 odsto Srpkinja zadovoljno svojim seksualnim životom, a prosečan odnos traje između 21 i 30 minuta. Orgazam doživi 60 žena, dok je za muškarce ta cifra nešto veća - 69 odsto.

Dani za vođenje ljubavi

Dame u Srbiji vode ljubav najčešće sredom i subotom. Mlade devojke nemaju seks onoliko često koliko bi htele i mnogo su obazrivije kada je kontracepcija u pitanju. Srpkinje, kao i većina žena u drugim evropskim zamljama, češće samo pričaju o seksu nego što ga imaju.

Abortus metoda kontrole rađanja

Prekid trudnoće je i dalje dominantna metoda kontrole rađanja. Za ovu metodu se najčešće odlučuju žene sa već jednim detetom, imaju 31 godinu, a neke od njih su samohrane majke.

Češći seks od evropljanki

Žene u Srbiji su za dlaku iznad evropskog proseka. One vode ljubav 2,4 puta nedeljno, dok je standard u zemljama regiona 2,3.

Mnogo partnera

Zanimljiv je i podatak da žene u Srbiji vole seks, imaju dosta partnera, a trećina ispitanica prihvata i seks bez ljubavi.

Pilulu koristi samo 12 odsto žena

Najčešća kontracepcija koju praktikuju žene u Srbiji su metoda prekinutog snošaja i računanje plodnih i neplodnih dana.

- Oko 26 odsto parova na ovaj način se štiti od neželjene trudnoće, a četvrtina žena zapravo zatrudni u toku jedne godine. Svega 12 odsto koristi kontraceptivne pilule, a kondom 33 odsto parova - rekao je dr Zoran Stanković, ginekolog Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“.

Izvor: 24sata.rs

Tagovi

Komentari (2)

ostavi komentar
anonymous iz Loznice [neregistrovani]
 [21.09. 2013., 08:30]

jeli bre

gdje moja treca ?

Odgovori
Vidi odgovore
VladimirR. [neregistrovani]
 [20.09. 2013., 18:35]

Neobavezan sex?!

More, sex je obavezan! Ako je ljudima do uživanja u životu.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage