Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čeka se po nekoliko sati na ulazu u Srbiju

02. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

15 traka blokirano na Horgošu

Iako su Mađari otvorili svih devet traka, kako dan odmiče ova zemlja se sve sporije napušta

15 traka blokirano na Horgošu
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na graničnom prelazu Horgoš kao u košnici! Potrebni su debeli živci da bi se izašlo iz Mađarske ali i ušlo u Srbiju, bez obzira na to što su vozačima na raspolaganju ukupno 15 traka na ovom prelazu.

Jutrošnje čekanje na izlazu iz Mađarske i ulazu u Srbiju od sat vremena pretvorilo se u noćnu moru i tapkanje u mestu od minimum četiri sata.

Gužve su i sa jedne i sa druge strane, s tim da se mnogo duže čeka na izlazu iz Mađarske nego na ulazak u Srbiju. Iako su Mađari otvorili svih devet traka, kako dan odmiče ovaj prelaz se sve sporije prolazi.

Kolone u Mađarskoj, kako javlja RTS, duge su više kilometara, pa se na izlazak iz ove zemlje čeka više od tri sata. U kolonama je i više desetina autobusa, koji već nekoliko sati čekaju da napuste Mađarsku.

Sa druge strane, na ulazu u Srbiju je mnogo bolja situacija. Bez obzira na manje, odnosno šest traka, zadržavanja su oko sat i po vremena.

Prema podacima makedonskog AMSS-a, na graničnim prelazima “Bogorodica” i “Dojran” na ulazak u Grčku čeka se oko jedan sat. Osim na ta dva granična prelaza, na drugim nema dužih zadržavanja na ulazu i izlazu iz Makedonije.

Zbog turističke sezone, u Srbiji se očekuje pojačan saobraćaj na putu koji preko Mađarske i Hrvatske vodi ka Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori.

AMSS navodi da treba koristiti manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7-19 časova otvoreni su i prelazi Horgoš 2, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala, napominje AMSS.

 

 

Izvor: telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage