Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Hainan Airlines

30. 06. 2017.  - Autor: Pressonline

Od 15. septembra let Peking – Prag – Beograd

Kineska avio kompanija Hainan Airlines od 15. septembra 2017. uvodi let Peking – Prag – Beograd.

Od 15. septembra let Peking – Prag – Beograd

Foto: PROMO

Tog dana u 9.20 na Aerodrom „Nikola Tesla“ sleteće avion Airbus A330-200/-300 sa oznakom HU7937. Posle dva sata poleteće ka Pragu pa odatle ka Pekingu.

U njemu je ukupno 292 mesta i to 260 sedišta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi. Ovaj tip aviona i sada povezuje Peking sa Pragom. Kineska avio-kompanija je ostavila mogućnost da po potrebi u saobraćaj na ovoj ruti uvede i Boeing 787 Dreamliner.

Peking – Prag – Beograd možda i tri puta nedeljno

Letovi Peking – Prag – Beograd obavljaće se ponedeljkom i petkom. „Hainan Airlines“ ima dozvolu i da, ukoliko želi, uspostavi ukupno tri leta nedeljno na relaciji Peking – Beograd, preko Praga. Let od Pekinga do Praga traje malo više od 10 sati, a od Praga do Beograda manje od dva sata.

Najavljeno je da bi već sledeće godine mogao biti uveden direktan let Beograd – Peking.

„HNA grupa“ je nekoliko godina pregovarala oko uspostavljanja letova iz Kine do Hrvatske. Srbija je, međutim, prva ukinula vize za kineske državljanje, pa je dolazak u naš glavni grad znatno jednostavniji.

„Hainan Airlines“ posluje 23 godine i dosad je upisao više od pet miliona sati leta. Triput je svrstan u deset najbezbednijih avio-kompanija na svetu po oceni JACDEC. U floti ima pre svega avione Boeing 737, Boeing 787 i Airbus 330. Poseduje 162 letelice za prevoz putnika i tereta.

Izvor: danubeogradu.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage