Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 03. 2017.

Objavljen novi izveštaj za najmoćniji pasoš - gde je Srbija?

Prema najnovijem izveštaju kosultantske kuće "Nomad Capitalist", po svim parametrima Švedska ima najbolji pasoš na svetu, zbog čega državljani te zemlje uživaju pogodnosti koje u mnogim zemljama ne postoje.

Objavljen novi izveštaj za najmoćniji pasoš - gde je Srbija?

foto: b92.net

Švedski državljani imaju besplatno zdravstveno osiguranje, besplatno obrazovanje, plaćene godišnje odmore i zbog svega toga Švedska ima najpoželjniji pasoš na svetu, prenosi Independent. 

Pasoši zemalja rangirani su na osnovu analize u okviru koje su razmatrani faktori poput bezviznog režima, građanskih sloboda, oporezivanja, globalnog ugleda i još mnogo toga. 

Od 199 zemalja, koliko je analizirano u istraživanju "Nomad Capitalista", Švedska je na prvom mestu, Velika Britanija je tek 16, SAD nisu ni među 30 zemalja, a od zemalja u regionu najbolje se kotira Slovenija koja je na 35. mestu, Hrvatska je 49, Srbija je 73. a BiH 85. 

Studija je pokazala da Šveđani imaju bezvizni režim sa 176 zemalja sveta, a imaju mogućnost da rade u inostranstvu, a da ne moraju da plate porez u svojoj zemlji. Takođe, dobili su najviše ocene u vezi sa ličnim slobodama, zatim slobodama medija i još mnogo toga. 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage