Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 02. 2018.

Raj za gurmane: Najpopularnije gradske pijace u Evropi

Među čuvene gradske pijace koje treba posetiti uvršten i market u centru Beograda.

Raj za gurmane: Najpopularnije gradske pijace u Evropi

foto: b92.net

Pravi miris i ukus nepoznatog grada najbolje mogu da se osete odlaskom na pijacu. Buka ribara, mesara i ostalih prodavaca dočarava karakter naroda u čiju je posetu došao turista. Neke pijace, poput tokijske Cukiji, gde se prodaje riba, zaista su egzotične. Na drugima, pored tezgi može i da se ruča.

Varvakios Agora, Atina

Ova javna pijaca prepuna lokalnih kupaca i turista koji odušeljeno prolaze pored oktopoda i maslinki pravo je mesto da se upozna Grčka. Svi mediteranski proizvodi ovde mogu da se probaju, a u malim tavernama služe brz i ukusan ručak.

 

 

Bokerija, Barselona

 

Foto: Ulf Liljankoski / Flickr.com 

Prava je šteta šetati ulicom Rambla a ne svratiti na pijacu Bokerija. Ovo je jedna od najpoznatijih pijaca na svetu, i najšarenijih. Voće jarkih boja i morski plodovi mame mirisom. U fišecima služe ukusne zalogajčiće, a strpljivi mogu da sednu u bar "Pintokso" i pojedu tapas.

Merkato di Testačo, Rim

 

Foto: My Italian Sketchbook / Flickr.com 

Ova istorijska pijaca pre nekoliko godina preseljena je u novu zgradu, pa su se, uz stare prodavce, pojavili i novi, koji su doneli svežu energiju u reklamiranju svojih proizvoda. Ovo je mesto na kojem mogu da se kupe konjske kobasice i kanoli, ali i da se poruči svež sendvič.

Borou pijaca, London

 

Foto: Herry Lawford / Flickr.com 

Ova pijaca postoji čitav milenijum, a poslednjih godina transformisala se u "fensi market", prepun aromatičnih putera, retkih pečuraka i engleskih sireva. Ovde turisti razgledaju, slikaju se i ručaju suši.

Zeleni venac, Beograd

 

Foto: belgraded.com / Flickr.com

Verovali ili ne, ali strancima je centralna pijaca u Beogradu velika atrakcija! Najviše su iznenađeni cenama voća, koje je u njihovim zemljama bar duplo skuplje. Zanimljivo im je što se na istom mestu prodaju organska hrana, banane, zimnica i garderoba.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage