Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 01. 2017.

Misterije koje se kriju iza 10 najjezivijih mesta na svetu

Od Ostrva lutaka do napuštene vojne bolnice sa krvavim vratima, ova mesta oduvek prate misteriozne i zastrašujuće priče i okolnosti.

Misterije koje se kriju iza 10 najjezivijih mesta na svetu

foto: b92.net

Ostrvo lutaka, Meksiko 

Legenda o ovom jezivom ostrvu glasi da je jedan lokalni stanovnik pronašao telo utopljene devojčice, a kako bi joj odao počast, okačio je njenu lutku na drvo. Na ovom ostrvu se sada nalazi na hiljade lutaka, strašnog izgleda i tamnom očiju, a veruje da su one duhovi mrtvih devojčica.

 

 

Kapela kostiju, Portugal 

Ova kapela dekorisana je kostima, lobanjama i celim kosturima. Monasi su u 16. veku da iz pretrpanih grobnica iskoristili kosti 5000 leševa, kako bi “ulepšali“ kapelu. U kapeli se nalaze čak i dva cela kostura, od kojih je jedan dečji.

 

 

Palata Hempton Kort, Engleska 

Za ovu istorijsku palatu se veruje da je puna duhova, čak postoje i fotografije koje navodno dokazuju to.

 

 

Viseći sanduci Sagasde, Filipini 

Pleme Igorot sa severnih Filipina sahranjivalo je svoje mrtve u visećim sanducima, prikovanim za litice. Veruje se da uspeh mlađih generacija zavisi od uspešne sahrane.

 

 

Napušteni grad Pripjat, Ukrajna 

Odbačene igračke, drveće koje raste iz napuštenih škola i sablasno tihi tematski parkovi. To je sve što je ostalo od ovog grada nakon brzog odlaska posle katastrofalnog nuklearnog incidenta koji se dogodio 1986. godine.

 

 

Brdo krstova, Litvanija 

Ovo mesto predstavlja jedno od najsvetijih hodočašća u Evropi. Na njemu se nalazi blizu 200.000 krstova, a neki dostižu visinu i preko četiri metara.

 

 

Dom sveštenika u Borli, Engleska 

Za ovo mesto se veruje da je najviše proganjano od duhova. Legenda glasi da su se monah i monahinja zaljubili jedno u drugo i planirali da pobegnu, ali su starešine saznale za njihove planove. On je obešen, a ona živa zakopana u trezorima ispod parohije i navodno njihove duše progone to mesto od tada.

 

 

Ostrvo Povelja, Italija 

Ostrvo je korišćenaokao “jama kuge“ tokom epidemije kuge i smatra se da je hiljade ljudi ovde umrlo. Navodno je postojala i mentalna bolnivc u kojoj je lokalni doktor mučio svoje pacijente, sve dok nije izvršio samoubistvo.

 

 

Plaki, Engleska 

O ovom slikovitom selu ispredale su se razne strašne priče. Posetioci su redovno govorili kako su čuli vriske kako dopiru iz šume, ili kako su videli figure duhova kako šetaju noću ulicama.

 

 

Vojna bolnica Kembridž, Engleska 

Bolnica je otvorena 1878. a zatvorena 1996. godine zbog velikih troškova i azbesta na zidovima. Od tada je potpuno napuštena.

 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage