Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 06. 2017.

iOS11 će pomoći da vozač ostane fokusiran na put

Nova verzija Apple operativnog sistema automatski će uključvati "Do Not Disturb While Driving" mod kada proceni da vlasnik uređaja vozi automobil.

iOS11 će pomoći da vozač ostane fokusiran na put

foto: b92.net

Nova funkcija koristiće senzore na iPhone uređaju, kako bi utvrdila da li se vlasnik eventualno nalazi u vozilu koje je u pokretu. Nakon toga, uslediće provera da li je uređaj možda povezan sa multimedijalnim sistemom automobila pomoću Apple CarPlay opcije. 

U slučaju da nije, iPhone će automatski preći u “tihi” mod rada, a ekran će ostati zatamnjen, kako svojim notifikacijama ne bi remetio koncentraciju vozača. 

Vlasniku iPhone uređaja ostavljena je mogućnost da napravi listu osoba kojima će se, u slučaju da ga kontaktiraju dok vozi, automatski slati tekstualna poruka koja sadrži informaciju da je za volanom i da trenutno ne može da im odgovori.

 

 

U slučaju da se “Do Not Disturb” mod automatski aktivira na uređaju nekog od putnika, on ga može jednostavno deaktivirati pritiskom na komandu "I'm not driving", kako bi smartfonu stavio do znanja da ne upravlja vozilom u kome se nalazi. Nakon toga, iPhone će ostati u standardnom režimu rada. 

iOS11 sa novom funkcijom pojaviće se na jesen kao besplatan softverski apdejt za iPhone 5s i kasnije verzije telefona.

 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage