Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 06. 2017.

Kako izgleda "prepakovani" kineski Saab na struju

Kompanija NEVS, koja je 2012. kupila švedsku automobilsku marku Saab, predstavila je dva električna koncepta kao uvertiru za serijske modele koje će ponuditi kineskom tržištu 2018. godine.

Kako izgleda "prepakovani" kineski Saab na struju

foto: b92.net

Na renderima su prikazana dva konceptna automobila na struju – limuzina sa oznakom 9-3 i SUV 9-3X. 

Reč je o vozilima koja su zasnovana na poslednjoj generaciji originalnog Saaba 9-3 i modelu 9-3X, a iako NEVS nije dobio prava za korišćenje Saab amblema i logotipa, oba automobila imaju prepoznatljivi dizajn nekadašnjeg proizvođača iz Švedske.

NEVS 9-3
NEVS 9-3

 

Tako umesto čuvenog Saab “grifona”, prednju masku ukrašava jednostavni logo NEVS, linije vozila su modernizovane, a tu su i savremena LED svetla. 

Konvencionalni spoljni retrovizori sa ogledalima zamenjeni su malim kamerama, pa će vozač umesto da gleda levo-desno kako bi saznao šta se dešava iza njegovog automobila, kompletnu situaciju pratiti na ekranu u kabini vozila. 

Ovakvo rešenje proizvođači automobila sve češće primenjuju na svojim konceptnim vozilima kako bi ostavili bolji utisak, ali će zbog smanjenja troškova proizvodnje produkcijske verzije najverovatnije imati standardne retrovizore.

NEVS 9-3X
NEVS 9-3X

 

Modeli 9-3 i 9-3X imaće električni pogon i namenjeni su kineskom tržištu, a NEVS je već primio preko 150.000 narudžbina za sedan 9-3. 

Tehnički detalji za sada nisu poznati, ali je ranije najavljeno da će ovi automobili na struju imati autonomiju vožnje do 300 km sa punim baterijama.

NEVS 9-3X
NEVS 9-3X

 

.

 

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage