Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 03. 2017.

Britanska auto-ikona možda se neće praviti u Britaniji

Šef marke Bentley, Volfgang Dirhajmer, izjavio je da bi ta auto-kompanija mogla da preseli svoju proizvodnju iz Velike Britanije nakon Bregzita, ako to bude neophodno.

Britanska auto-ikona možda se neće praviti u Britaniji

foto: b92.net

Bentley, jedan od simbola britanske automobilske industrije, koji je trenutno u vlasništvu grupe Volkswagen, već dugo izrađuje svoje modele u pogonu Kru u Engleskoj, ali bi ta tradicija uskoro mogla biti prekinuta. 

Dirhajmer je za Rojters kazao da je Bentley nakon odluke Britanaca o napuštanju Evropske unije obavio važne razgovore sa vlastima o ostanku kompanije na domaćem tlu. 

"Pred nama je 9-12 meseci tokom kojih ćemo videti kako se stvari na tom planu odvijaju i zatim ćemo doneti ključne odluke za kompaniju jer moramo da mislimo o razvoju budućih modela", objašnjava Dirhajmer. "Time smo kupili malo vremena, kao i britanske vlasti, ali posle toga moraćemo da razjasnimo situaciju u vezi sa budućom proizvodnjom." 

Bentley, kao i mnogi drugi proizvođači automobila čiji su pogoni u Velikoj Britanijia, zabrinut je zbog mogućih trgovinskih barijera koje bi mogle da se uspostave prema toj zemlji nakon okončanja postupka Bregzita. Zbog toga u kompaniji razmatraju da proizvodnju po potrebi premeste sa ostrva u negu drugu državu. 

"Bentley ima britanski identitet, po čemu je poznat u svetu, ali ako treba da biramo između toga da uopšte ne proizvodimo automobile i da ih proizvodimo van Britanije, izabraćemo ovo drugo", zaključuje Volfgang Dirhajmer.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage