Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 06. 2018.  - Autor: B92.net

Vakcinišimo 86 maca iz azila “Džesika”

Azilu za mačke "Džesika" potrebna je donacija 155.500 dinara kako bi vakcinisali 86 maca protiv besnila i drugih zaraznih bolesti.

Vakcinišimo 86 maca iz azila “Džesika”

Foto: Screenshot

Pružaju utočište za 86 bolesnih i napuštenih maca, od kojih većina ostane bez porodice i udomitelja ceo svoj život, jer udomljavanje odraslih maca, a pogotovo onih sa zdravstvenim problemima, nije čest izbor vlasnika u Srbiji. 

Sav posao u azilu obavlja nekoliko volontera i 100 odsto svih donacija ide mačkama. Mace se nalaze u privatnoj kući koju je azilu donirala predsednica Udruženja i koja je sređena tako da u potpunosti odgovara njihovim potrebama - one su podeljene u različite zone kuće u zavisnosti od uzrasta i zdravstvenog stanja, sa spoljašnjim mačkarnikom koji im omogućava bezbedan boravak napolju, i sa unutrašnjim delom za slobodno kretanje mačaka, puno prostora za igru i odmor u posebnim krevetićima na sprat. Sve mace imaju punu negu i veterinarsku brigu, u skladu sa najvišim standardima i propisima rada azila". 

Azil za mačke "Džesika" deo je udruženja "Pomoć životinjama - Help Animals" koje je osnovano 1992. godine. Azil ima obavezu da jednom godišnje vakciniše mačke protiv besnila, a pored toga, vakcinišu ih i protiv zaraznih bolesti, što je vakcina koja je jako važna za njihovo zdravlje. Ove godine potrebno im je 79 vakcina protiv besnila i 51 vakcina protiv zaraznih bolesti. 

Vakcinacija se dešava u azilu uz pomoć volontera i veterinara i uključuje mnogo jurnjave, skakanja, progriženih rukavica i patika i ogrebanih ruku - i zaštićenih maca.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage