Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 04. 2018.  - Autor: B92

Prvo nacionalno takmičenje u šišanju pasa

Prvo nacionalno takmičenje u šišanju pasa biće održano narednog vikenda, 14. i 15. aprila, u Sportskom centru "Šumice".

Prvo nacionalno takmičenje u šišanju pasa

Foto:Dijana Djondovic

U okviru takmičenja biće održano dva seminara sa temama Pudla puppy clip i Spirale za pudlu i bišon standardna frizura, a generalni sekretar Internacionalnog udruženja grumera, Lin Leonardi, održaće i prezentaciju asocijacije IGA. 

Za takmičenje se prijavilo više od 25 takmičara iz Srbije, Kine, Singapura, Rumunije, Bugarske i regiona, a više od 40 polaznika slušaće najavljene stručne seminare. 

Takmičenje u grumingu održavaće se u tri kategorije (čista rasa - B i C razredi, trimovanje - B i C razredi i slobodan stil), a učesnike će ocenjivati stručni inostrani žiri u sastavu: Izabela Džons, najpoznatija grumerka iz Španije, Aleks Ang, sertifikovani master gruminga iz Singapura i Herv Paskal, predsednik Internacionalnog uduruženja grumera iz Francuske. 

Takmičenje se održava u organizaciji Udruženja grumera Srbije, a uz pokroviteljstvo Internacionalne gruming asocijacije (IGA), i uz podršku Kinološkog saveza Srbije. 

Udruženje grumera Srbije je prvog vikenda aprila održalo specijalnu humanitarnu akciju akcija šišanja napuštenih i uličnih (gradskih) pasa u jednom od beogradskih salona, i tom prilikom pozvalo sve salone u Srbiji da se priključe i svake prve nedelje u mesecu besplatno šišaju napuštene i ulične pse.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage