Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 05. 2018.

Šaptač lavovima ukazuje na stravičnu praksu

Kevin Ričardson obožava divljinu, a omiljene životinje su mu lavovi, zbog čega je i postao poznat kao šaptač ovim zverima.

Šaptač lavovima ukazuje na stravičnu praksu

foto: blic.rs

On se sa lavovima ponaša kao da su mu ljubimci, pa se na internetu mogu naći njegovi snimci kako se mazi, grli i igra sa ovim kosmatim zverima.

Foto: Tanjug/AP

Medijsku pažnju koju je zadobio, Kevin koristi i za osudu Južne Afrike u kojoj često dolazi do ubijanja lavova koji su prethodno držani u zatvorenim prostorima gde su ih razmnožavali. Njih onda nije moguće vratiti u divljinu i obično završe kao nečiji trofej, gde za određenu sumu mogu da ih ulove i ubiju u posebno ograđenim područjima.

 

Foto: Tanjug/AP

On i drugi kritičari opisuju to kao "praksu konzerviranog lova" i osuđuju uzimanje priloga od turista.

- Danas neko mladunče lava, a sutra nečiji trofej, i tako bezazleni turista ima krv na svojim rukama. Turiste prevare da time doprinose lavovima, međutim, oni uopšte ne pomažu njihovom očuvanju - rekao je Ričardson.

Broj lavova koji žive u divljini je opao za oko 40 posto i za oko 20.000 u poslednje dve decenije, piše Dejli Mejl. Ričardson (32) danas upravlja divljim područjem u Africi u kojem živi oko tridesetak lavova u okviru rezervata severno od prestonice Južnoafričke republike. On navodi da te lavove ne razmnožava i da se hrane doniranim leševima antilopa i stoke.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage