Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 04. 2017.

13 rasa pasa koje nikada ne ćute

Mnogo je rasa pasa poznatih po svojoj lajavosti, ali i čudnim zvucima koje ispuštaju, poput mešavine cviljenja i pevanja. U početku je to slatko ili simpatično, ali kasnije može biti problem, naročito ako imate džangrizave komšije i živite u zgradi sa tankim zidovima i slabom zvučnom izolacijom.

13 rasa pasa koje nikada ne ćute

foto: blic.rs

Budući vlasnici često ne vode računa o ovim "sitnicama" pa smo se potrudili da napravimo listu najvećih pričalica u psećem svetu. Vlasnici kuca ovih rasa će sigurno potvrditi da smo u pravu, piše na sajtu MAGAZIN PAS.

Čivava – Možda su male ali su veoma svesne svog jakog karaktera i ne libe se da o tome "govore". Kada im nešto nije po volji vrlo će vam to jasno staviti do znanja.

Pas svetog Huberta (bladhaund) – Oni neprestano laju i zavijaju, i za to ih baš briga. Kao i za vaše komšije. Uvek imaju nešto da kažu. Naravno, to ima i svoje dobre strane – ako se u dvorištu vrzma miš, ili primete sumnjive senke – saznaćete to u istom trenutku.

Baset – Ovi pametni i spretni psi tragači, najpopularniji u lovu, navikli su da se oglašavaju glasnim lavežom kada pronađu lovinu. Ova osobina očuvana je do danas, iako naši kućni ljubimci ne idu u lov. Sve što primeti – glasno će vam reći.

 

Foto: Flaurentine / Wikipedia

Nemački ovčar (vučjak) – Kako su pravi psi čuvari, možda najbolji u psećem svetu, odgojeni su tako da nas obaveste o eventualnoj opasnosti. Zato nema potrebe da brinemo, glasan lavež uvek će nas upozoriti.

Bigl – Kada u hodniku prolaze komšije, začuje se šuškanje njihovih kesa, ili kada ulazite u kuću, dobićete glasan alarm vašeg bigla.

Jorkširski terijer – Jasno, ovi psi su maleni, ali ne zaboravite da su terijeri. Ovi psići misle da su znatno veći nego što to zapravo jesu tako da se neće libiti da glasno laju – na poštara, dogu u parku, vašu senku ili – svoju senku.

Škotski terijer – Jorkijev rođak takođe voli da galami. Iako su mali rastom, lavež ovih pasa veoma je glasan i to ćete shvatiti čim ih upoznate. Oni jednostavno uživaju u lajanju - to je njihov pečat.

 

Foto: T.K. / Facebook

Patuljasti šnaucer – Najviše voli da se svađa sa velikim psima. Pa šta ako je patuljast? To ne znači da nema impozantnu ličnost i veliki raspon glasa.

Sibirski haski – Uvek imaju šta da kažu. On laje, zavija, priča do iznemoglosti, a tema je sve – svaki šum, poziv na igru, poziv da ga pomazimo, sirena, lavež drugog psa… S njim vam nikada neće faliti tema za razgovor.

Kern terijer – Tri reči koje najbolje opisuju ovog živahnog terijera su: jurnjava, kopanje i lajanje. I, verujte nam na reč, tako je 100 odsto.

Jazavičar – Vole da laju i iako izgledaju preslatko, ton njihovog laveža će vas iznenaditi. Poput velikih pasa je. Najbolji opis – pričaju jednako koliko i vaša svekrva (ili tašta) koja o svemu ima nešto da kaže. I uvek je u pravu.

Zapadnoškotski beli terijer (vesti) – Jel to muva? Ili veverica? Gladan sam. Mazi me. Igraj se samnom. Šta to bi? Jednom rečju – to je vesti. Lajaće na sve što primeti, objašnjavaju na sajtu MAGAZIN PAS.

Francuski buldog – Ne možemo baš reći da laju, već pre da cvile, zavijaju i pevaju u isto vreme. Da ne govorimo o podrigivanju i … "puštanju goluba". Njihovo telo je napravljeno da svira i da se oglašava. Ali, ako vam treba ortak za redovne "trač partije" - uvek je tu da sa vama ćaska i ogovara.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage