Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 04. 2017.

Žirafa donela mladunče na svet pred milionskom publikom

Žirafa Ejpril juče je donela na svet zdravo muško mladunče u privatnom Zoo vrtu Animal Adventure Park pred milionskom publikom koja je ovaj događaj pratila preko mreže YouTube.

Žirafa donela mladunče na svet pred milionskom publikom

foto: b92.net

Petnaestogodišnja žirafa donela je na svet svoje mladunče u svojoj volijeri u Harpursvilu, selu u američkoj državi Njujork koje se nalazi ok 200 kilometara severozapadno od Njujorka. 

Madunče je stalo na noge oko 45 minuta posle rođenja, a vlasnik Zoo vrta je rekao da su majka i mladunče dobro. 

Zoo vrt je počeo da snima i uživo prenosi na internetu dešavanja u Ejprilinoj volijeri još u februaru, a u međuvremenu je njena neočekivano duga trudnoća postala predmet šale na društvenim mrežama.

Tanjug / Animal Adventure Park via AP
Tanjug / Animal Adventure Park via AP

 

Ovo je četvrti potomak žirafe Ejpril, ali prvi u ovom Zoo vrtu. Ponosni otac, petogodišnja žirafa nazvana Oliver je posmatrao sve iz susednog ograđenog prostora. Ovo je njegovo prvo mladunče. 

Ejpril ima svoj vebsajt i čak liniju odeće. Na veb stranici skupljeno je više od 134.000 dolara do subote uveče, a sredstva će se upotrebiti za negu životinja. Biće ogranizovano i takmičenje da se odredi ime mladunčetu. 

Nisu objavljeni podaci o veličini mladunčeta, ali novorođene žirafe obično imaju oko 70 kilograma i visoke su oko 1,80 metara. Žirafe nose mladunče u proseku 15 meseci.

Tanjug / Animal Adventure Park via AP
Tanjug / Animal Adventure Park via AP

 

.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage