Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Tviter intervju od 27. oktobra

02. 11. 2012.

Sagovornik Igor Marojević, pisac

U razgovoru sa poznatim piscem Igorom Marojevićem saznali smo kakve su Beograđanke, koji je recept za jedan bestseler i koliki je izazov druženje na društvenim mrežama.

 

@PressOnline: Koju knjigu ćeš sigurno kupiti na ovogodišnjem Sajmu knjiga?
@igormarojevic: Neke knjige iz rimske filozofije, knjigu "Zločini" Ferdinanda fon Širaha, "Svako umire sam" Hansa Falade i neke proverene knjige - idealne poklone. Uglavnom knjige iz rimske filozofije.


@PressOnline: Sledeće godine izlazi tvoja nova knjiga "Beograđanke". Kakve su, zapravo, Beograđanke, šta je to autentično što poseduju?
@igormarojevic: Mnoštvo lepote i spremnosti i zbog toga, nažalost, ponekad i grubosti. Ali što se poslednjeg tiče, takve su i okolnosti.


@PressOnline: Koji je tvoj omiljeni ženski pisac?
@igormarojevic: Trenutno, možda, Alis Manro.


@PressOnline: Kao piscu, koliki ti je izazov da se "izraziš" u 140 karaktera?
@igormarojevic: Ima tu izazova: ima tu aforizama. Osim toga, "Beograđanke" su prilično uronjene u sajberkomunikaciju, pri cemu je i Tviter jedan od stalnih likova.


@PressOnline: Da li postoji recept za bestseler i kolika je danas uloga PR-a u njegovom nastanku?
@igormarojevic: Verovatno je tu bitno opisati svet svima shvatljiv u kom su ljubav i razočaranje mogući na svakom koraku... PR je vrlo bitan, ali neke knjige bez medijske podrške steknu publiku i obratno. Neobjašnjivost bestselera.


@PressOnline: Šta su nam društvene mreže donele, a šta oduzele?
@igormarojevic: Na jedan način donele su nam veću privatnost. Na drugi smanjile su nam privatnost. Promenile su nam svakodnevicu, samo toliko.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage