Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 01. 2017.

"Hamlet" gostuje u Zagrebu

Predstava Hamlet Vilijama Šekspira u režiji Aleksandra Popovskog, koja je nedavno sa velikim uspehom gostovala u Ljubljani,danas, 10. januara će biti izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

"Hamlet" gostuje u Zagrebu

Foto:B92.net

Naslovnu ulogu tumači Nebojša Glogovac, a u podeli su i Jasna Đuričić, Jovana Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, Vlasta Velisavljević, Goran Šušljik, Miloš Samolov i Boris Milivojević. Dramaturg je Goran Stefanovski. Scenografiju potpisuju NUMEN i Ivana Jonke. Kostimograf je Maria Marković, a kompozitor Kiril Džajkovski. Za scenski pokret bila je zadužena Sonja Vukićević, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.

U najznačajnijem pozorištu u Hrvatskoj, Jugoslovensko dramsko pozorište gostovalo je u januaru prošle godine. Poslednje Molijerovo delo, Uobraženi bolesnik u režiji Jagoša Markovića, izvedeno je pred prepunom salom, a ansambl je ispraćen ovacijama. Tako su, posle tri decenije, JDP i HNK uspostavili saradnju razmenom predstava. Na Sceni „Ljuba Tadić” u junu 2015. izvedena je predstava Vučjak Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana. Poslednji put, pre obnove saradnje, Jugoslovensko dramsko pozorište je gostovalo na sceni HNK 1986. godine s predstavom Putujuće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića u režiji Dejana Mijača.

Gostovanje Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Zagrebu podržala je Skupština grada Beograda.

Sledeće gostovanje predstave Hamlet je 29. aprila na sceni Folksteatra u Beču.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage