Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 03. 2017.

Koncert marokanske pijanistkinje Dine Bensaid u NBS

Koncert marokanske pijanistkinje Dine Bensaid zakazan je za 20. mart, sa početkom u holu ispred Centralne čitaonice Narodne biblioteke Srbije.

Koncert marokanske pijanistkinje Dine Bensaid u NBS

Foto:B92.net

Organizator koncerta je Narodna biblioteka Srbije i Ambasada Kraljevine Maroka u Beogradu. Na koncertu će biti izvedena "Sonata op. 90" Ludviga van Betovena, "Španska rapsodija" Franca Lista i "Slike sa izložbe" Modesta Musorgskog. 

Dina Bensaid debitovala je kao solista sa Marokanskom filharmonijom 2003. godine. Osniva Yadajn Piano Duo sa pijanistkinjom Elojzom Belom Kon u cilju promovisanja poruke dijaloga i poštovanja između jevrejske i muslimanske kulture. 

Rođena u Rabatu 1989. godine, Dina Bensaid počinje sa četiri godine da svira klavir u Kazablanci. Primetio ju je Žak Ruvje i Dina se seli u Pariz gde studira u Ecole Normale de musique Alfred Corto pre ulaska u nacionalni konzervatorijum muzike i plesa u Parizu. 

Dina Bensaid je dobitnica prvih nagrada Takmičenja Nj.K.V. Lale Merjem, Stenway u Parizu, Nacionalnog muzičkog takmičenja u Maroku i takmičenja Flame u Parizu. Ona je takođe prva marokanka odabrana da učestvuje u veoma prestižnom takmičenju Kraljica Elizabeta. Od 2016. godine, Dinu podržava Fondacija za kulturu Safran kao i ADAMI.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage