Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 09. 2016.

Mladenci odsad mogu da se slikaju u Etnografskom muzeju

Direktorka Etnografskog muzeja u Beogradu Mirjana Menković izjavila je da mladenci koji žele mogu da naprave set svadbenih fotografija u Etnografskom muzeju jer se tako predstavljaju i afirmišu neke od najviših vrednosti tradicionalne kulture Srba.

Mladenci odsad mogu da se slikaju u Etnografskom muzeju

Foto:B92.net

"U fokusu Muzeja jeste tradicionalna narodna kultura u kojoj je velika i mnogoljudna porodica bila jedna od paradigimi. Fotografije mladenaca u muzejskom prostoru tako na najlepši našin popularišu i neke od vrednosti koje prezentuje Etnografski muzej svojim više od jednog veka dugim radom", rekla je za "Večernje novosti" Mirjana Menković čiji sin se sa mladom i svatovima fotografisao u Muzeju, što je izazvalo negativne reakcije u javnosti. 

Ona je rekla da je u u evropskoj muzejskoj praksi uobičajeno iznajmljivanje i korišćenje muzejskih prostora za prigodna događanja, poslovna i privatna. 

"Tako je sasvim prirodno i moj sin poželeo da napravi set venčanih fotografija u Etnografskom muzeju, a ne 'gde mu mama radi', Važno je istaći da je set fotografija napravljen u junu prošle godine, a da je samo venčanje, kao i svadbeno slavlje obavljeno u restoranu 'Jezero' na Adi", rekla je Mirjana Menković. 

Bivši ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je u julu, nakon napisa u medijima da je direktorka dozvolila da se njen sin i svatovi sa njegovog venčanja slikaju pored eksponata u Muzeju, saopštio da nijedan rukovodilac nijednog muzeja u Srbiji nema pravo da u njemu organizuje privatne zabave i tako urušava ugled institucije i celog sistema. 

"Ukoliko se medijski navodi ispostave kao tačni, direktorka Etnografskog muzeja će za to snositi posledice", naveo je tada Tasovac.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage