Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 05. 2017.

Saznajte koje filmove će podržati Filmski centar

Filmski centar Srbije objavio je danas rezultate konkursa u tri kategorije - sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, sufinansiranje studentskih završnih filmova i finansiranje unapredjenja i razvoja filmskih scenarija.

Saznajte koje filmove će podržati Filmski centar

Foto:B92.net

Odluku o odobravanju projekata u tim kategorijama doneo je Upravni odbora, a na osnovu predloga konkursnih komisija. Komisiji Filmskog centra Srbije, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova donela je 3. maja predlog da se podrže projekti: "Mrak", "Trag divljaci", "Živi" i "Mezimica",navedeno je u saopštenju FCS. 

Komisija je predložila Upravnom odboru Filmskog centra Srbije da pokuša da pronadje dodatna sredstva i za projekat "Miris formalina", reditelja Vladimira Petrovića, za koji smatra da zaslužuje da dobije sredstva na ovom konkursu. 

Komisija je izdvojila i 13 veoma zanimljivih projekata koje bi, po njihovom mišljenju, trebalo još razvijati. U kategoriji sufinansiranje studentskih završnih filmova, Komisija FCS izbrala je filmove "Telenovela", "Škrge", "Februar", "Šećerna vuna", "Horizonti", "Tamo" i "Depilacija". 

U kategoriji finansiranje unapredjenja i razvoja filmskih scenarija, Upravni odbor usvojio je predlog konkursne komisije za podršku za scenarije "Obuka", "Ukor", "Generacija", "Sistem", "Krhkost kičme", "Mraz", "Obećaj mi" i "Srpski Amiši"

Konkurs za žanrovski odredjen celovečernji igrani film sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film) biće raspisan 1. juna, a do kraja godine biće raspisan još jedan konkurs za celovečernji igrani film. Sledeći konkurs za studenski film je 2018. godine, a do kraja godine će biti raspisan još jedan konkurs za razvoj scenarija.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage