Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 04. 2018.  - Autor: B92

"Bitije ljudsko" - nova sezona Beogradske filharmonije

Nova sezona Beogradske filharmonije 2018/2019 pod nazivom "Bitije ljudsko" obuhvatiće 25 koncerata podeljenih u pet ciklusa - Mrakobes, Izviiskra, Ašikovanje, Uzvišenije, Mudroslovlje, najavila je danas Filharmonija.

"Bitije ljudsko" - nova sezona Beogradske filharmonije

Foto:Promo

Najveće novine u sezoni su nastupi sa horom "Obilić" AKUD "Branko Krsmanović" nakon nekoliko godina pauze i koncertna izvođenja opera koje šef-dirigent Gabrijel Felc posebno izdvaja. 

"Mračni i sagama isprepletani 'Dvorac Plavobradog' Bele Bartoka je kao dobar krimić: kad jednom počne, ne možete se odvojiti od njega. Ovo delo ćemo koncertno izvesti, isto kao i prvi čin opere 'Valkire' Riharda Vagnera, u kojoj jedan čovek, ranjen i u bekstvu od neprijatelja, upoznaje svoju sestru i zavoli je", najavljuje Felc. 

"Mogu da Vam obećam da će to biti izuzetne večeri našeg čudesnog orkestra sa internacionalnom pevačkom elitom, koja će zbog toga rado doći u Beograd", dodao je šef-dirigent. 

Sa Filharmonijom će svirati svetski poznati solisti kao što su pijanista Nikolaj Luganski, klarinetista Andreas Otenzamer, violinistkinja Alina Pogostkina, violončelista Kristijan Poltera, harmonikašica Ksenija Sidorova, a orkestar će voditi poznati dirigenti Mihail Jurovski, Danijel Rajskin, Aleksandar Vedernikov, Hauard Grifits. 

Na filharmonijskoj biletarnici počela je prodaja kompleta za dosadašnje pretplatnike, a svi oni koji to žele da postanu, od 23. aprila imaće tu mogućnost kada se kompleti mogu kupiti i online. 

Prodaja po ciklusima počinje od 7. maja.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage