Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 04. 2018.  - Autor: B92

Muzikon svirao Mocartovu muziku u tramvaju

Kako zvuči divna Mocartova muzika kada je izvodi 16 muzičara Kamernog orkestra Muzikon u tramvaju saznalo je danas nekoliko desetina Beograđana koji su prisustvovali ovom neobičnom umetničkom eksperimentu.

Muzikon svirao Mocartovu muziku u tramvaju

Foto:Youtube

Ulaznicu za "putujući" koncert Muzikona znatiželjni Beograđani su obezbedili prijavljivanjem na stranicu orkestra na Fejsbuku. 

U toplom i malo zagušljivom tramvaju poštovaoci su u apsolutnoj tišini uživali u muziciranju Kamernog orkestra Muzikon. 

Znatiželjni pogledi prolaznika koji su se zaticali u centralnim beogradskim ulicama kuda je muzički tramvaj prolazio upotpunil su ovaj umetnički eksperiment. 

Tramvaj u kojem se slušala Mocartova muzika pošao je sa okretnice u Tašmajdanskom parku i potom rutom linije 2, obradovao je i iznenadio Beograđane. 

Miloš Jovanović iz Kamernog orkestra Muzikom napomenuo je da je ceo događaj posvećen afirmaciji klasične muzike. 

"Ovaj umetnički eksperiment poslužio nam je da podelimo Mocartovu muziku sa Beograđanima i da istovremeno najavimo koncert našeg orkestra koji će se dogoditi sutra na sceni Kolarca. Nesvakidašnji izbor Mocartovih najreprezentativnih dela različitog karaktera moći će da se čuje u izvođenju solistkinje Minke Popović i horniste Mihajla Bulajića pod dirigentskom palicom Siniše Markovića", kazao je Ivanović.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage