Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 07. 2018.  - Autor: B92.net

Bulevar kneza Aleksandra pre roka, 110 mil RSD, 3 sloja asfalta

Rekonstrukcija je koštala 110 miliona dinara, a koštalo bi manje, da se, kako je rekao Vesić, radilo kao ranije.

Foto: Tanjug/TANJA VALIC
Foto: Tanjug/TANJA VALIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović obišli su Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, čija je rekonstrukcija urađena prema najvišim svetskim standardima, a završena je 25 dana pre određenog roka.

Vesić je u izjavi novinarima podsetio da je ta ulica bila u veoma lošem stanju, da su radovi počeli 28. marta, a završetak planiran 28. jula, međutim da je "Beograd put" završio posao ranije.

 

Rekonstrukcija je, kako je rekao, urađena tako što je prvo Institut za puteve uradio projekciju opterećenja ulice u narednih 20 godina, na osnovu čega je postavljena podloga od 50 centimetara krupnog kamena, a zatim 20 centimetara sitnog. 

Takođe, na ulici su urađena tri sloja asfalta, koji je na kraju premazan posebnom smešom koja sprečava da se pojave kolotrazi. 

Rekonstrukcija je koštala 110 miliona dinara, a koštalo bi manje, da se, kako je rekao, radilo kao ranije, ali bi, dodao je, posle dve godine moralo sve opet da se popravlja. 

"Ovako će ova ulica bez problema moći da izdrži saobraćaj u narednih 20 godina", rekao je Vesić. 

Navodeći da je na sličan način urađena ulica Ljutice Bogdana prošle godine, Vesić je najavio da će 10. jula početi uređenje Svetogorske ulice, od Takovske do Kondina ulice, koji će trajati mesec dana, te da će 10. avgusta početi radovi u Takovskoj ulici, od Džordža Vašingtona do Jaše Prodanovića, gde će radovi trajati do 31. avgusta.

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

 

Najavio je i početak radova 12. jula u Radničkoj ulici, od Maršala Tolbuhina do skretanja za Adu, te da će trajati do 5. avgusta, zatim u ulici Kneginje Zorke 20. jula, gde će radovi trajati do početkaškolske godine. 

Bulevar oslobođenja se završava, odnosno druga strana koja nije urađena prošle godine, kazao je Vesić i dodao da će i tu radovi biti gotovi do početka školske godine, odnosno 31. avgusta. 

"I Višnjička ulica biće puštena u rad 10. jula. To su velike ulice koje radimo tokom leta na teritoriji grada Beograda tako da molim građane za strpljenje, leto je vreme kada se ulice sređuju i mi se trudimo da uradimo što više posla tokom raspusta, kada nema đaka, kada ljudi odlaze na odmore i kada nemamo visoku frekvenciju saobraćaja", naveo je Vesić. 

Vujović je kazala da je rekonstrukcijom Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića još jednom demonstrirana dobra saradnja između Grada Beograda i opštine Savski venac, ali i građana pre svega, jer je ulica urađena na inicijativu građana Savskog venca. 

"Važno je, a to se ne vidi, da su građani čitave ove ulice priključeni na novu kanalizacionu i vodovodnu cev. Višedecenijski problem rastura vode i starih cevi je upravo regulisan i samim tim je unapređen kvalitet života građana iz ove ulice. To je ono što je važno pored toga da je ulica urađena po svetskim standardima", kazala je Vujović

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage