Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 05. 2018.  - Autor: B92

Evo kako izgleda klizište, tvrde - nije na Koridoru 10 FOTO

Na alternativnom putu koji ide paralelno sa deonicom Koridora 10 u mestu Crnoklište, kod Pirota, tokom prvomajskih praznika došlo je do manjeg odronjavanja tla.

Evo kako izgleda klizište, tvrde - nije na Koridoru 10 FOTO

On kaže da je usled obilnih padavina i geološke strukture materijala potrebna intervencija na tri lokaliteta, a to su Ljubatovica između Bele Palanke i Pirota, zatim kod sela Osmakova i treće Crnoklište. 

"U identifikaciji ovog problema Koridori Srbije su još tokom proleća dali nalog projektantima (Institut za puteve i HPS) da sagledaju problem i dostave projekte dodatnih mera sanacije. Projektanti su obišli teren i za kosinu Osmakovo su dostavili crteže dodatne zaštite i radovi treba da krenu u narednih nekoliko dana." 

Na Ljubatovici je situacija nešto kompleksnija pošto su izgradnjom saobraćajnice presečeni tokovi površinske i podzmene vode i tu je, prema njegovim rečima, glinovit i prašinasto-peskovit materijal. 

Koridori Srbije su, dodaje, dali nalog da se uradi detaljna geodezija na dva hektara tog lokaliteta i uradiće se dodatna geomehanička istraživanja na osnovu kojih će Institut za puteve doneti sveobuhvatno rešenje. 

Mijuk je rekao da je na Crnoklištu došlo do lokalnog odronjavanja tla i da nije ugrožena globalna stabilnost kosine, kao i da će projektant preduzeti dodatne zaštitne mere prema dopunjenom projektantskom rešenju.

Foto: B92, Ljilja Pavlović
Foto: B92, Ljilja Pavlović

 

 

 

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage