Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 04. 2018.  - Autor: B92

Ministarka najavila: Evo kad kreće Preljina-Požega

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će ove godine biti završena ukupno 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11.

Ministarka najavila: Evo kad kreće Preljina-Požega

Foto:Thinkstock

Radovi na deonici Preljina-Požega počeće u poslednjem kvartalu 2018. ili najkasnije do 1. marta 2019.

Govoreći o strateškim projektima za Čačak i Moravički okrug, posle sastanka sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, Mihajlovićeva je rekla i da za auto-put Pojate-Preljina odnosno Moravski koridor, u maju treba da budu završene izmene prostornog plana i da u ovom trenutku postoji interesovanje jedne američke i jedne kineske kompanije za taj projekat. 

"Kad govorimo o redovnom održavanju, u prethodne tri godine uloženo je 1,5 milijardi dinara u održavanje puteva samo u Čačku a ukupno 3,5 milijardi dinara u celom Moravičkom okrugu. U 2018. godini još oko 500 miliona biće uloženo u grad i okrug, ne računajući rehabilitacije koje se finansiraju iz kredita međunarodnih finansijskih institucija", rekla je Mihajlovićeva. 

Ona je rekla i da su u toku pripreme za nastavak rekonstrukcije barske pruge i precizirala da će se ove godine raditi projektno-tehnička dokumentacija, a sledeće godine bi mogli početi radovi. Dodala je da je na sastanku dogovoreno i da Infrastruktura železnice Srbije ”pošalje stručne timove kako bi se u narednom periodu povećala bezbednost na železničkim putnim prelazima u Čačku. 

Mihajlovićeva je u okviru posete Čačku uručila i devet rešenja o ozakonjenju građanima i privrednicima i pozvala građane da prikupe svu potrebnu dokumentaciju kako bi ozakonili svoje objekte. 

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je na sastanku sa potpredsednicom Vlade razgovarano o prostornom planu područja posebne namene za Ovčarsko-kablarsku klisuru, kao i o svim infrastrukturnim projektima koji se realizuju ili čija je realizacija u planu. U okviru posete Čačku Mihajlovićeva je razgovarala i sa načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz ovog okruga.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage