Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Čast i znanje najjače oružje: Najmlađi oficiri primljeni u jedinice Vojske Srbije (FOTO)

Potporučnici su obišli spomen-sobu i upoznali se sa tradicijama koje ova jedinica baštini.

Čast i znanje najjače oružje: Najmlađi oficiri primljeni u jedinice Vojske Srbije (FOTO)

Foto: Vojska Srbije

U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su primljeni najmlađi oficiri, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika.

Njima su komandanti i načelnici predstavili organizaciju, misije i zadatke sastava kojim komanduju, ali i prava, obaveze i zadatke koji ih očekuju po prijemu u jedinice.

U Domu Vojske Srbije u Nišu mlade starešine je primio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.
On je u prisustvu starešina iz komande i potčinjenih jedinica Kopnene vojske mladim starešinama poželeo uspeh na prvim oficirskim dužnostima.

U Komandi RV i PVO u Zemunu potporučnike raspoređene u taj vid Vojske Srbije primio je komandant vida general-major Ranko Živak.

U kasarni "Topčider" u Beogradu komandant Komande za obuku general-potpukovnik Ðokica Petrović poželeo je dobrodošlicu najmlađim potporučnicima tog sastava Vojske Srbije.

General Petrović ih je upoznao sa zadacima Komande za obuku i dužnostima i obavezama koje ih očekuju u predstojećem periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Oficire koji su na prve dužnosti raspoređeni u Centralnu logističku bazu primio je komandant baze brigadni general Petar Latković.

On je istakao da je ovo veliki dan za jedinicu jer prijem najmlađih oficira za svaku jedinicu predstavlja veliko kadrovsko pojačanje.

General Latković je mladim potporučnicima poželeo sreću na prvim oficirskim dužnostima, uz poruku da se uvek pridržavaju Kodeksa časti jer su "čast i znanje najjače oružje vojnika".

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage