Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Slaviša je za manje od sat vremena ostao bez svega: Vatrena stihija mu progutala i traktor, i presu, i prekrupač...

Slaviša Protić, iz Gornje Bukovice, kod Valjeva, u požaru ostao bez imetka.

Slaviša je za manje od sat vremena ostao bez svega: Vatrena stihija mu progutala i traktor, i presu, i prekrupač...

Foto: Tanjug

"Sve što sam uspeo da skućim, godinama radeći najteže poljoprivredne poslove, plamen je progutao za manje od sat vremena. Šteta je procenjena na milion i po dinara." Ovo, u očajanju, kaže Slaviša Protić iz Gornje Bukovice kod Valjeva, ne odvajajući pogled sa gomile pepela. Kada je plamen izbio, Protići su u voćnjaku skupljali šljive, pišu "Novosti".

- Dok sam stigao, plamen je već uveliko zahvatio krov. Jedva sam jedan automobil uspeo da isteram iz šupe, a preko drugog već je pala zapaljena greda, da sam u tom trenutku bio unutra, sigurno bih nastradao. Izgoreli su "golf", traktor, presa, traktorski prekrupač, mešalica, sejalica, kompresor, čekrk, dve prskalice, silokombajn, prikolica - kaže Slaviša.

Vatrogasci, koje su odmah pozvali, stigli su, kaže za oko sat vremena. U međuvremenu, tridesetak komšija kofama je gasilo plamen, koji je u jednom trenutku zapretio da zahvati kuću.

- Plinska boca, koja je eksplodirala, odletela je pedesetak metara dalje, u komšijsko dvorište. Sva sreća te je plamen odmah ugašen, jer bi vatrena stihija zahvatila obližnju šumu i posledice po selo bile bi katastrofalne - kaže Protić.

Izvor: Novosti.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage