Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Porodica Suljkanović je Lejdi Di videla neposredno pred smrt: Rekla im je jednu važnu stvar i zauvek otišla. Onda su dobili pošiljku (VIDEO)

Tokom svoje posete Dajana je obećala finansijsku podršku Muhamedu kako bi mogao da dobije novu protezu.

Porodica Suljkanović je Lejdi Di videla neposredno pred smrt: Rekla im je jednu važnu stvar i zauvek otišla. Onda su dobili pošiljku (VIDEO)

Foto: Littleton Auctions

Princeza Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu pre dvadeset godina. Samo nekoliko nedelja pre njene smrti, Dajana je otputovala u Bosnu kako bi posetila žrtve nagaznih mina. Top prilikom je posetila i porodicu Suljkanović iz sela Dobrnja, kod Tuzle.

Niko im nije rekao da će ih posetiti Dajana, princeza od Velsa. Nekoliko nedelja ranije, glava porodice, otac Muhamed Suljkanović je izgubio oba stopala kada je stao na minu u šumi ispred svoje kuće.

Tokom svoje posete Dajana je obećala finansijsku podršku Muhamedu kako bi mogao da dobije nove proteze, prenosi telegraph.co.uk.

I zaista, samo nekoliko meseci nakon što je poginula, porodica je dobila donaciju od kraljevske porodice i to tačnu količinu koju je Dajana obećala. Dve decenije kasnije ova porodica se i dalje seća njene ljubaznosti.

- Nisam mogao da verujem da je poginula. Gde je poginula, kako je poginula, tako sam rekao. Imam sada rođeno dete koje sam nazvao po princezi, jer kažu ako ćeš se nekoga sećati, sećaj ga se po tome - priča Muhamed.

- Nakon Dajanine smrti, njen muž, deca, ne znam sad tačno ko od njene porodice, poslali su taj novac što je ona obećala - ispričala je Muhamedova supruga Suada.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage