Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 07. 2017.  - Autor: Pressonline

Nije bilo oštrih predmeta na kolovozu

JP "Putevi Srbije" odlučno demantuje izjavu predstavnika poljske turističke agencije u kojoj se navodi da su uzrok današnje saobraćajne nezgode kod petlje "Feketić na auto-put E-75 u smeru Beograd - Mađarska granica, oštri predmeti razbacani po kolovozu, usled čega je poljski autobus sleteo u kanal pored puta.

Nije bilo oštrih predmeta na kolovozu
 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Putevi Srbije" ističu da je u redovnoj kontroli stručni nadzorni organ tog preduzeća i danas prošao pomenutom deonicom neposredno pre saobraćajne nezgode i da je kolovoz bio u tehnički ispravnom stanju i bez oštrih predmeta.

"Drugim rečima Koridor 10, auto-put u smeru ka Subotici u zoni Feketića bio je bezbedan za saobraćaj. Prema preliminarnim informacijama uzrok saobraćajne nezgode je ljudski faktor," ističu "Putevi Srbije.

Kako visoke temperature utiču na koncetraciju, sporije reagovanje i slabije opažanje, JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju, navodi se u saopštenju.

JP "Putevi Srbije", kako se dodaje, u skladu sa Zakonom o javnim putevima obavlja stručne poslove koji se odnose na trajno, neprekidno i kvalitetno održavanje i zaštitu državnih puteva prvog i drugog reda , posebno vodeći računa o značajnim tranzitnim koridorima i strateškim putnim pravcima kao što je Koridor 10.

Jedan muškarac je poginuo, a 25 osoba je prevezeno u obližnje zdravstvene ustanove nakon prevrtanja autobusa poljskih registarskih oznaka u Feketiću kod Malog Iđoša,

Saobraćajna nezgoda dogodila se na putu Subotica - Novi Sad jutros oko 9:40 sati, a kako je saopštio MUP, u autobusu, koji je iz Grčke išao u Poljsku, bilo je 50 putnika i tri vozača, od čega 27-oro dece starosti od 13 do 16 godina. 

Izvor: alo.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage