Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 03. 2017.  - Autor: newsweek.rs

ISPOVESTI MAJKI MAFIJAŠA O Branislavu Matiću Belom: Otac je namestio da ga uhapse, nikada mu to nisam rekla!

Neobjašnjivo zanimanje za “heroje ulica” i poplava informacija u medijima, danas prevazili nivo samih devedesetih. Možda je upravo zato i dobro i poučno znati šta su o sinovima kriminalcima mislile i govorile žene koje su ih beskrajno volele

ISPOVESTI MAJKI MAFIJAŠA O Branislavu Matiću Belom: Otac je namestio da ga uhapse, nikada mu to nisam rekla!

Branislav Matić Beli ubijen je 4. avgusta 1991. ispred svoje kuće na Voždovcu. Usmrćen je rafalnom paljbom iz, tvrde očevici, automatskih pušaka dvojice napadača. Nikakvi detalji koji bi uputili na počinioce dobro planiranog i surovo sprovedenog ubistva nisu otkriveni. Zajedno sa Giškom, Beli je bio tvorac ideje i realizator osnivanja Srpske garde. Matićevu smrt mnogi vezuju upravo za angažman oko garde, čiji je ujedno bio i najveći donator, želeći da ostvari san o “konačnom proterivanju komunizma iz Srbije”. Njegova majka Milica sećala se svog očaja kad je shvatila da Beli učestvuje u “stvaranju istorije”, uverena da ničemu dobrom od toga ne može da se nada:
 


ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD - Niko nije hteo da pravi Srpsku gardu, nego moj sin. Kakva crna garda, za to se gubi život. Kažem, kad je bio u zatvoru, bilo mi je mnogo teško. Vraćam se iz posete sva utučena, ali, ko velim, hvala Bogu da ga politika ne interesuje jer se za to gubi glava. Ko god se istakao u prošlom ratu bio je ubijen.... Ja sam gledala u mom rodnom Ćićevcu, ne znam koliko godina posle rata, kad su uhvatili Dražinog oficira. Ubili ga, stavili u kola i ostavili na raskrsnici kao pseto. Zato se od politike treba sklanjati... Kad, odjednom, vidim slučajno na televiziji svog sina. Viknem mužu — Blagoje, pa šta je ovo! A on odgovara da mora da se sruše komunisti. Srušiše oni njega.
 

ISPOVESTI MAJKI MAFIJAŠA O Ljubi Zemuncu: Psovao je majku srpsku, dok ga nisam naučila pameti! (FOTO) https://goo.gl/XkPk0S 


A pre toga, kad su upisivali taj prokleti “Zajam za preporod Srbije”, dao je 10.000 maraka. Molila sam ga da to ne radi, ali je odgovorio da će dati još 10.000 samo da pomogne Srbiji. Međutim, video je da tu nešto nije u redu, da taj novac ne ide tamo gde je namenjen. On je to osetio, ili saznao, i razočarao se. Zato je otišao u SPO. Tako je sam odlučio.

Pošto je Brana bio jedinac imao je sve. Jer, i kod najsiromašnijih ljudi, ako imaju jedinca, oni će da mu pruže sve. Uvek sam strahovala za njegov život i zato mu pružala sve. Opet, od ranog detinjstva bio je jako dobar, voleo drugove, voleo ljude. Sećam se da sam mu jednom rekla da nemam para da platim đubretare. U stvari imala sam, ali neću da on vidi da imam pare. On zavuče ruku u svoj džep i izvuče novac, bila je neka velika novčanica. Ali mi kaže da ni slučajno ne uzmem kusur. I uđe u kuću. Možda je tad imao 15 godina. Međutim, pomislim ja kako da ne uzmem kusur, pa veliki je novac, dosta treba da mi vrate, ja sam domaćica a oni imaju platu. Kako je on video da sam uzela novac, ne znam. Dojurio je, zavukao ruke u džepove od moje kecelje, rekao da nikad nikog nisam častila, pa sve one pare izbaci kroz prozor na ulicu.

Brana je vrlo rano počeo da zarađuje. Kad je hteo da krene sa onim bonovima za benzin ja sam strahovala, jer je nezakonito. Imala sam nekih 7.000 dolara na knjižici. On je tražio, daj, daj, treba mi, vratiću ti. Zajedno odemo, podignemo novac i odatle je krenuo. Više nikad nije trebalo pare da mu dajem. Posle je odjednom rešio da otvori otpad — Daj kevo, hoću otpad, znaš koliko jedan moj drug zarađuje na delovima. Dotad je za sobom već imao kojekakve nestašluke. Otišao je u opštinu, rekao ja sam taj i taj, toliko sam proveo u zatvoru, hoću da mi odobrite da radim. Tako je počeo, prvo u dvorištu s dva, tri polovna automobila, bez bilo čega drugog. Odjednom je to tako krenulo. U sedam sati ujutru već 10 ljudi čeka. Onda nije bilo toliko tih otpada, a više se vozilo. Deset godina je to radio. Zarađivao je dobro, pa kad je shvatio da se može i pošteno vodio je mladiće iz kraja u piceriju ili na piće, govorio im da slučajno ne čuje da kradu ili se drogiraju.

Grob Milice i Branislava Matića Belog: Autor: Dado Đilas

Foto: Grob Milice i Branislava Matića Belog: Autor: Dado Đilas

 

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage