Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 07. 2018.  - Autor: B92.net

Vulin o "kosovskoj vojsci": Svaki Srbin treba da zna...

Za državu Srbiju i za njenu vojsku formiranje bilo kakve vojske na teritoriji KiM apsolutno nije prihvatljivo, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin

Vulin o "kosovskoj vojsci": Svaki Srbin treba da zna...

Foto:Tanjug

“Sve što nije u skladu s Rezolucijom 1244, sve što nije KFOR, za nas predstavlja destabilizaciju regiona i nešto sa čime ne možemo i nećemo da se složimo“, rekao je ministar Vulin novinarima povodom izjava o formiranju tzv. vojske Kosova.

Svaki Srbin koji živi na prostoru Kosova i Metohije, istakao je on, treba dobro da zna da služenje u nekakvoj lažnoj vojsci Kosova jeste služenje protiv sopstvenog naroda i služenje protv sopstvene države. 

“Oni koji prave vojsku Kosova ne prave je da bi ratovali s Albanijom, ni da bi na Kosovu uspostavili red, ni da bi se sukobili sa bilo kojim susedom. Oni je prave isključivo, i samo sa jednim povodom - da bi destabilizovali region, a da bi pokušali da ugroze Srbiju i Srbe. Nema drugog razloga za postojanje vojske Kosova“, kazao je ministar odbrane. 

Kako je istakao Vulin, zato svaki Srbin na prostoru Kosova i Metohije treba da zna da mu tu nije mesto i da njegovo služenje u takvoj vojsci na kraju dovodi samo do toga da se sukobljava sa svojim rođacima i svojom braćom.

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage