Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

Nadam se da ću biti živ kad Srbija uđe u EU: Dačić o proširenju Unije na Zapadni Balkan

Sama ideja da se evropske zemlje bave idejom proširenja na Zapadni Balkan je za nas izuzetno značajna i ja u tome vidim najveću političku korist, zaključio je Dačić.

Nadam se da ću biti živ kad Srbija uđe u EU: Dačić o proširenju Unije na Zapadni Balkan

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u našem regionu, rekao je danas potoredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbednosnosm forumu.

U okviru teme glavnog panela danas, a koja se odnosi na Berlinski proces i domenet, Dačić je između ostalog govorio o velikoj inicijativi za put Niš - Priština - Tirana, koji je on, kako je rekao, kandidovao još na prvom sastanku ministara spoljnih poslova balkanske šestorke.

- No, bez obzira na to što će svako da meri neke projekte i koliko su realizovani, mislim da je sama ideja korisna i pozivitna za naš region i zahvlalni smo svima koji su pokrenuli Berlinski proces - poručio je Dačić, koji je najavio da će naredne godine domaćin glavne konferencije biti London.

Kako je primetio, iako su otišli iz EU, nisu otišli iz Evrope i zainteresovani su za naš region.

Sama ideja da se evropske zemlje bave idejom proširenja na Zapadni Balkan je za nas izuzetno značajna i ja u tome vidim najveću političku korist, zaključio je Dačić, dodajući da su sve drugo projekti o kojima će se razgovaarti i dogovarati, te još jednom zahvalio Nemačkoj koja je taj projekat pokrenula.

Kako je rekao, nada se da će biti živ kad Srbija uđe u EU, jer je bio šef diplomatije kad je proces počeo.
- Za razliku od Tuske - poručio je šaljivo.

Izvor: Pressonline/Tanjug

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage