Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

ERDOGAN PAZARCIMA: Potpuno verujem predsedniku Srbije - VUČIĆ MI JE PRVI PRUŽIO PODRŠKU! (FOTO)

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je obraćajući se okupljenim građanima u Novom Pazaru da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskren prijatelj koji mu je među prvima pružio podršku u noći puča 15. jula.

ERDOGAN PAZARCIMA: Potpuno verujem predsedniku Srbije - VUČIĆ MI JE PRVI PRUŽIO PODRŠKU! (FOTO)

Foto: A. Grbović

Erdogan je poručio da Turska želi Srbiji da bude zemlja u kojoj vladaju jedinstvo i sloga i da bude zemlja prosperiteta, zbog čega je spreman na saradnju u svim oblastima.

- Čuvaćemo naše prijateljstvo - poručio je Erdogan, koji je na ovacije Novopazaraca odgovorio tako što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stegao i visoko podigao ruku.

- Nadam se da nas nacije neće odvajati već da će nas Srbija spajati - rekao je turski predsednik.

On je rekao da je Sandžak, kako je nazvao Rašku oblast, jedan od najbitnijih mostova koji povezuje državljane Turske poreklom iz Sandžaka i bošnjačku manjinu u Srbiji.

- Ova jaka veza pozitivno se odrazila i na razvoj naših bilateralnih odnosa - rekao je Erdogan i podsetio na pesmu "kad pogledam sa bedema vidim divan grad.... ".

"Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad, njega krase manastir Sopoćani i stara tvrđava, a najlepša je Altun-alem džamija", primetio je Erdogan.

Radićemo, dodao je, na povećanju prosperiteta Srbije i Novom Pazaru kao važnom delu ove zemlje.

On je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravi i skreni prijatelj Turske i podsetio da je bio jedan od prvih koji je pružio podršku institucijama Turske u noći kada je u toj zemlji pokušan puč.

Erdogan je, pozivajući na slogu, rekao da su za "svaki haos i sukob koji je nastao na Balkanu sa provokacijama spoljnih sila" najveći ceh uvek plaćali ljudi koji u tom regionu žive.

- Koliko god budete jedinstveni i složni, koliko god budete živeli kao braća, toliko ćete biti sigurniji i bolje ćete živeti - rekao je Erdogan.

- Bićemo jaki i čvrsti, bićemo braća i čuvaćemo naše prijateljstvo - poručio je turski predsednik.

Gde god da odemo na Balkan susrećemo sa prisnošću i toplinom, rekao je Erdogan i još jednom istakao zahvalnost predsedniku Vučiću na gostoprimstvu.

- Prilikom cele posete Srbiji smo se osećali kao kod svoje kuće. Hvala na dočeku i gostoprimstvu, hvala i opštini Novi Pazar koja je napravila ovaj doček - rekao je Erdogan.

- Sa mojim prijateljem Vučićem imamo zajednička mišljenja, a da ovde imamo posebno mesto su pokazali naša braća ovde, kao što su to pokazali celom svetu one teške noći 15. jula - rekao je Erdogan.

Izvor: Pressonline/Informer.rs

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage