Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 11. 2017.  - Autor: Pressonline

Jelena Marjanović ubijena je za dva minuta: Vrsta i oblik povreda govore da je napadač bio neverovatno besan!

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

Jelena Marjanović ubijena je za dva minuta: Vrsta i oblik povreda govore da je napadač bio neverovatno besan!

Foto: Milena Đorđević, AP/Tanjug, Facebook

Tragična sudbina pevačice iz Borče, Jelene Marjanović, potresa Srbiju već 19 meseci. Misterija koja se vezuje za njeno ubistvo, ali i nestanak ni dan danas ne jenjava. Ubica je pevačicu  napao s leđa, nakon čega joj je zadao devet udaraca oštrim predmetom u glavu.

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz  da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

- Smrtne povrede se najviše vezuju za gornji deo tela. Kada neko iznese odbranu da to nije hteo da učini, to se u sudskoj praksi ne priznaje kao tačan iskaz nego se uzima kao teška povreda u kojoj postoje ubilačke namere - pokušaj ubistva. Ne može da ako napadač nekog gađa u glavu da kaže "nisam hteo".  Napad na glavu se uzima kao vrsta dokaznog materijala za teške povrede ili ubistvo. Taj napad na glavu je dokaz ubilačke namere - objašnjava forenzički psiholog Milan Kostić.

Kostić dodaje da su povrede na glavi Jelene Marjanović nanete jedna za drugom, te se samim tim govori o ubistvu iz strasti.
- Povrede u nizu koje kratko traju ukazuju na to da je ubica u stvari iskalio bes - kaže Kostić.

Gledano sa psihološke strane svaki čovek zna da povreda glave ukoliko je ozbiljna može da izazove velike posledice ili smrt.
- Konkretno, kada jeu pitanju jelenin slučaj može da se zaključi da su udarci bili dovoljni za postizanje cilja i da je postojala namera da dođe do smrti pokojnice. To se pokazuje tokom sleda dogđaja: osoba gubi svest, pada, ne daje znake života.  To je dovoljno da napadač završi akciju - dodaje Kostić.

Prema njegovim rečima, ženske osobe su one koje najčešće trpe ovakvu vrstu oštećenja.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage