Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

BURNO U SKUPŠTINI: Gojković vikala na Bulajić, isključila Radulovića, on vređao novinare (VIDEO)

Juče su u prvom delu sednice opomene izrečene poslanicima DS Aleksandri Jerkov i Milisavu Radojičiću. U popodnevnom delu rasprave, Saši Raduloviću je izrečena mera udaljena sa sednice na 20 dana, zbog nepoštovanja parlamenta.

BURNO U SKUPŠTINI: Gojković vikala na Bulajić, isključila Radulovića, on vređao novinare (VIDEO)

Foto: Marko Todorović, Tanjug/ Tanja Valić

U Skupštini Srbije danas je ceo dan bilo burno, uz izricanje opomena i reklamiranje Poslovnika, kraće pauze kako bi se “smirile strasti”, ali i popodnevnom pometnjom o evidenciji povučenih amandmana i vremenu za raspravu.

U jednom momentu predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je da je potrošeno vreme za raspravu o amandmanima.
Na to je burno negodovala opozicija, a Gojković je vikala na generalnu sekretarku Svetislavu Bulajić, pošto je dovedena u zabludu zbog neažuriranih podataka o povučenim amandmanima.

Gojković je rekla da je generalni sekretar dužan da dostavi ispravne podatke kako bi parlament radio, te poručila da ako to nije u stanju, neka obavesti Skupštinu.

Kasnije je, obraćajući se iz poslaničke klupe, Gojković rekla da će, ako je generalni sekretar ili neko iz skupštinske Službe pogrešio, odgovarati.

Opozicija je navela da je u elektronskoj evidenciji e-parlamenta stajalo da je za raspravu ostalo još 255 minuta, Gojković je tražila evidenciju od stručne Službe, a zatim je rasprava nastavljena.

U skupštinskom holu, poslanica Nove stranke Marinika Tepić je donela novinarima u hol papir sa evidencije e-parlamenta o preostalom vremenu rasprave koji je u tom trenutku bio 255 minuta.

Tepić je navela da je “skandal” način na koji se vodi sednica parlamenta.

Danas su u prvom delu sednice opomene izrečene poslanicima DS Aleksandri Jerkov i Milisavu Radojičiću.

U popodnevnom delu rasprave, šefu poslaničke grupe DJB Saši Raduloviću je izrečena mera udaljena sa sednice na 20 dana, zbog nepoštovanja parlamenta.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage