Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Brnabić: Veća saradnja sa Kinom u oblasti obrazovanja

Vlada Srbije će dati puni doprinos prosvetnoj saradnji u okviru inicijative "Jedan pojas, jedan put" i saradnji u mehanizmu CIE, poručila je Brnabić.

Brnabić: Veća saradnja sa Kinom u oblasti obrazovanja

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas na Petom dijalogu o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE) da je obrazovanje uslov prosperiteta svakog društva i najavila da će saradnja sa Kinom biti intenzivirana i u oblasti obrazovanje i nauke.

- Vlada Srbije će dati puni doprinos prosvetnoj saradnji u okviru inicijative "Jedan pojas, jedan put" i saradnji u mehanizmu CIE - poručila je Brnabić.

Ona je rekla da Srbija projekat "Jedan pojas, jedan put", smatra jednom od najvažnijih golobalnih inicijativa, kao i da veliku pažnju poklanja saradnji sa Kinom u okviru mehanizma "16 plus jedan".

- Akademski krugovi su pokretači prosperiteta. Svi smo svesni da na omladini i njenom obrazovanju leži budućnost i prosperitet svake zemlje - naglasila je Brnabić.

Ona je podsetila da je Srbija započela reformu obrazovanja i istakla da bez odgovarajućeg obrazovanog sistema nema razvoja nijednog društva.

- Verujem da će ovaj dijalog doprineti da se učvrste temlje obrazovanja koji je uslov a prosperitet svakog društva - navela je Brnabić, dodajući da se u Novom Sadu okupla intelektualna elita iz Kine i Evrope.

Napomenula je da će Novi Sad biti omladinska prestonica Evrope 2019. i postati centar za mlade, inovativne ideje koje će relizovati na međunarodnom nivou.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage