Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 08. 2017.

Odalović: Povlačenje diplomata razumna odluka i poruka

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio da je povlačenje osoblja ambasade Srbije u Makedonije razumna i vrlo jasna poruka.

Odalović: Povlačenje diplomata razumna odluka i poruka

Foto:B92.net

"Iskoristićemo narednih desetak dana da izvršimo unutrašnju konsolidaciju i da se sa našim osobljem pripremimo za povratak sa aspekta bezbednosti i svega onoga što se dešavalo", kazao je Odalović za Radio-televiziju Srbije.

Navodeći da je Makedonija ničim izazvana proteklih nekoliko meseci promenila odnosi i politiku prema Srbiji, Odalović je rekao da je odnos prema našem osoblju u Makedoniji gori neko odnos nekih "zemalja sa kojima imate sporove" jer, kako je naveo, te zemlje iskazuju više poštovanja prema diplomatskim predstavnicima.

Komentarišući saopštenje makedonske vlade da će prilikom glasanja o članstvu Kosova u Unesku imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU, Odalović je rekao da je takav stav neodgovoran i da je Srbija od suseda najmanje očekivala da budu neutralni.

"Unesko nije organizacija evropskog karaktera, a čak ni članice EU ne podržavaju takav stav. Najmanje što smo očekivali od suseda je da budu neutralni", rekao je Odalović.

Izvor: B92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage