Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

DA NAS BUDE VIŠE: Populaciona politika prioritet Vlade Srbije

Možemo da razgovaramo o rastu BDP-a, dovodimo investitore, smanjujemo nezaposlenost, ali ako nemamo uspeh kao Savet za populacionu politiku nemamo budućnost, rekla je Brnabić.

DA NAS BUDE VIŠE: Populaciona politika prioritet Vlade Srbije

Foto: Tanjug

Populaciona politika i bolja demografska budućnost Srbije su prioritet Vlade Srbije, izjavila je danas premijerka Ana Brnanić nakon konstitutivne sednica Saveta za populacionu politiku.

- Možemo da razgovaramo o rastu BDP-a, dovodimo investitore, smanjujemo nezaposlenost, ali ako nemamo uspeh kao Savet za populacionu politiku nemamo budućnost - rekla je Brnabić.

Jedan od tema na današnjoj sednici bila je izmene i dopune Strategije podsticanja rađanja, a formirana je ekspertska grupa koja ima rok od 90 dana da pripremi izmene i dopune Strategije.

Brnabić kaže da je Strategija dugoročna mera, ali da su predviđene i kratkoročne mere na osnovu istraživanja uskljađenosti rada i roditeljstva, koje brže treba da daju prve rezultate.

Navodi da je važna puna implementacija postojećih zakona i da se mora raditi na popularizaciji zakonskih rešenja kojima se može uskladiti posao i roditeljstvo.

Kako kaže prepoznate su i manjkavosti i u kom pravcu treba da se menjaju neka zakonska rešenja.

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović podnela je izveštaj o dosadašnjem radu i naglasila da je Strategija podsticanja rađanja teorijski izvanredna, ali da nije primenjivana i da je neophodno da bude inovirana.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage