Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 06. 2017.

Srpske vozačke dozvole važe i u UAE

Ministar spoljnih poslova UAE šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisali dva Memoranduma o razumevanju.

Srpske vozačke dozvole važe i u UAE

Foto:B92.net

Stefanović i Al Nahjan stavili su juče paraf na Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata u vezi sa uzajamnim priznavanjem vozačkih dozvola.

Takođje, potpisan je i Memorandum u vezi saradnje u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma dva ministarstva policije, navodi se u saopštenju MUP.

Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola građani Srbije, koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE.

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma. Ovaj sporazum posebno je važan imajući u vidu terorističke pretnje sa kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

Memorandumi su potpisani prilikom zvaničnog otvaranja stalnih prostorija ambasade UAE u Srbiji.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i bin Zajed al Nahjan otkrili su tablu na kojoj stoji da je ambasada te zemlje zvanično otvorena u prisustvu ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE.

Zvaničnom otvaranju stalnih prostorija ambasade UAE u Srbiji, koja je do sada iznajmljivala prostorije i potpisivanju Memoranduma, prisustvovali su i ambasador UAE u Srbiji Džuma Rašid Al Daheri, direktor BIA Bratislav Gašić, ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ujedinjeni Arapski Emirati i Republika Srbija uspostavili su diplomatske odnose marta 2007. godine. Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan boravi od juče u Beogradu kako bi prisustvovao inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: B92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage