Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 06. 2017.

"Egal": Odluka važna za položaj žena i LGBT zajednice

Udruženje građana "Egal" pozdravilo imenovanje Ane Brnabić za mandatarku uz ocenu da je takvom odlukom pokazano da je naša zemlja zauzela reformski kurs.

"Egal": Odluka važna za položaj žena i LGBT zajednice

Foto:B92.net

To je, saopštili su iz tog udruženja, potencijalno značajan korak u poboljšanju položaja žena i LGBT zajednice u našoj državi.

"Očekivanja svih građanki i građana Srbije su velika kada je u pitanju poboljšanje materijalnog položaja, kao i rešavanje velikog broja socijalnih pitanja. LGBT zajednica u Srbiji od buduće premijerke Srbije očekuje da jedno od vrlo bitnih pitanja na njenoj agendi bude odlučna borba protiv nasilja, koje je problem čitavog društva", navodi se u saopštenju. 

Kako navode, zato što je žena očekivano je da razume da će morati sistematski da radi na suzbijanju nasilja u porodici, koje se često završava ubistvima. 

Ukazuju i da je vršnjačko nasilje jedan od hroničnih problema kome se mora stati na put. 

Udruženje "Egal" naominje da se od vlade, na čelu sa Brnabićevom, očekuje da da se ne bavi samo posledicama i kažnjavanjem počinilaca, već i otklanjanjem uzroka, kao i uspostavljanjem čitavog sistema za njegovim otklanjanjem.

Izvor: b92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage