Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 04. 2017.

Stefanović: Nastavlja se opremanje i modernizacija SAJ-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će MUP nastaviti da ulaže u opremanje i modernizaciju Specijalne antiterorističke jedinice.

Stefanović: Nastavlja se opremanje i modernizacija SAJ-a

Foto:B92.net

Jedinica je, kako je naveo, spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove koji mogu ugroziti bezbednost građana Srbije.

Stefanović je u bazi Specijalne antiterorističke jedinice obišao novoizgrađenu zgradu i istakao da će MUP nastaviti da ulaže u opremu, naoružanje, tehniku i sve što je potrebno da bi jedinica držala korak sa savremenim tehnologijama. 

On je kazao da će nova zgrada služiti za smeštaj stotinu pripadnika te jednice, koji se bave jednim od najtežih zadataka, rizikuju i žrtvuju živote za mir i bezbednost građana, preneo je MUP. 

Ministar policije naveo je da Specijalna antiteroristička jedinica nastavlja proces uvežbavanja i treninge koji obuhvataju redovne zadatke, ali i primenu novih metoda. 

"Imamo jedinicu koja je dobro uvežbana i opremljena i koja je spremna da snažno i silovito odgovori na bilo koji bezbednosni izazov i garantuje bezbednost građanima Srbije", rekao je Stefanović i dodao da će modernizacija omogućiti podizanje nivoa kapaciteta za obuku svih policajaca. 

Zahvalio je donatorima na pomoći u izgradnji novog objekta za potrebe SAJ-a, istakavši da je njihova pomoć bila od značaja za rešavanje vitalnih problema vezanih za funkcionisanje te jedinice.

Izvor: b92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage