Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 04. 2017.

"Izbori na jesen? Ne verujem, ali nikakav problem..."

Socijalisti su spremni da nastave uspešnu saradnju sa SNS na svim nivoima vlasti, ali ne kalkulišu brojem ministarskih mesta, niti premijerskom pozicijom.

"Izbori na jesen? Ne verujem, ali nikakav problem..."

Foto:B92.net

To je izjavila zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović.

"Ništa u tom smislu nismo tražili do sada, niti ćemo to činiti ubuduće", rekla je Đukić Dejanović u intervjuu za "Večernje novosti", upitana da li će podršku i doprinos pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima "naplatiti" prilikom formiranja nove vlade.

Ona je odbacila tvrdnje da će SPS, jer nije imala svog predsedničkog kandidata, izgubiti glasače ili se utopiti u drugu stranku, a za "dušebrižnike" koji prigovaraju što su socijalisti podržali Vučića kaže da ne bi imali zamerku da su podržali nekog drugog kandidata.

Slavica Đukić Dejanović ne očekuje da se atmosfera stvorena protestima može preneti u parlament i ugroziti funkcionisanje vladajuće koalicije.

"Bez obzira na proteste na ulici, vlast i dalje ima stabilnu, ogromnu većinu u parlamentu, a volja naroda je potvrđena i na predsedničkim izborima", istakla je ona.

Upitana da li očekuje vanredne parlamentarne izbore za koje se spekuliše da bi mogli biti održani na jesen Đukić Dejanović je rekla da će se tek odlučivati i procenjivati da li su nam potrebni novi izbori.

"Ne verujem da će to biti na jesen. Naravno, ako bude potrebe, nikakav problem neće biti da još jednom izmerimo poverenje građana i potvrdimo put kojim država ide. Socijalisti su uvek za to spremni", rekla je ona.

Izvor: B92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage