Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 04. 2017.

RIK: Ponavljanje glasanja na tri mesta u ponedeljak

Glasanje na izborima za predsednika biće ponovljeno u ponedeljak, 17. aprila na tri biračka mesta, odlučeno je na sednici Republičke izborne komisije.

RIK: Ponavljanje glasanja na tri mesta u ponedeljak

Foto:B92.net

Reč je o po jednom biračkom mestu u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku a pravo glasa na njima ima 3.148 birača.

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu 178 u novosadskoj srednjoj školi "Svetozar Miletić", biračkom mestu 62 u Domu kulture u Milutovcu u opštini Trstenik i na biračkom mestu 75 u Osnovnoj školi u leskovačkom selu Kukulovce.

Glasanje na tim mestima biće ponovljeno na osnovu presuda Upravnog suda, koji je prihvatio žalbe birača čije je prigovore Republička izborna komisija ranije odbila. 

Izbori na ta tri biračka mesta, čije je biračke odbore RIK raspustio, biće održani u ponedeljak, 17. aprila od sedam do 20 časova a ukupan broj glasačkih listića na tim mestima iznosi 3.164, uključujući i rezervu od 16 listića ili 0,5 odsto od konačnog broja birača na tim mestima. 

Glasački listići za ponovljene izbore biće štampani u dve jezičke varijante, na srpskom jeziku ćirilicom na hartiji formata A-4 i na srpskom jeziku ćirilicom, mađarskom, rusinskom i slovačkom na hartiji formata A-3. 

Odlukom RIK-a, glasački listići štampaće se na hartiji bele boje a kontrolni listić za proveru ispravnosti glasačke kutije na hartiji kajsija boje. 

Redosled kandidata na glasačkom listiću za ponovljene izbore isti je kao i na listiću za izbore za predsednika Srbije koji su održani 2. aprila. 

RIK je usvojio i Odluku o naknadi troškova sprovođenja ponovljenog glasanja na tri biračka mesta po kojoj članovima i koordinatorima radnih tela RIK-a pripada jednokratna naknada od 2.500 dinara.

Izvor: b92.net

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage